Henrik Kristoffersen sikret seg et godt utgangspunkt etter førsteomgangen i Hinterstoder, da han kjørte inn til en 3.-plass. Riktignok hadde nordmannen 55 hundredeler å hente inn på ledende Alexis Pinturault, men strålende annenomganger er nærmest blitt Rælingen-karens spesialitet.

Og det var han nesten nødt til å prestere i de østerrikske fjellene. Før ham kjørte nemlig Marcel Hircher ned til en kjempetid foran elleville hjemmefans, og la et stort press på konkurrentene.

Kristoffersen holdt lenge følge med østerrikeren, men tapte tid helt nederst i henget. I mål måtte Kristoffersen se seg slått med 12 hundredeler.

Tyske Felix Neureuther, som lå på annenplass etter første omgang, klarte ikke å matche prestasjonene til Hircher og Kristoffersen, og havnet lenger ned på listen.

Dermed var det kun Alexis Pinturault som kunne ødelegge Hirschers dag på hjemmebane. Og det gjorde han. Så til de grader.

Den halvt norske franskmannen økte det allerede store forspranget med et nytt halvsekund, og vant til slutt med ehele 1,14 sekunder ned til Hirscher.

Kristoffersen endte på tredjeplass, 1,26 sekunder bak suverene Pinturault.

– Å ligge 280 poeng bak Marcel er veldig mye. Jeg har bare fem renn igjen (tre storslalåm, to slalåm) og Marcel er utrolig rask, også i super G. Jeg har nok ingen sjanse, sa Kristoffersen, ifølge FIS' nettside.

– Jeg tenker bare på det neste rennet. Nå ser jeg fram mot Kranjska Gora. Der er det ingen flate partier, men mye brattere. Det passer meg bedre, sa han.

Både Leif Kristian Haugen og Aleksander Aamodt Kilde kjørte seg opp i annen omgang, og endte til slutt på henholdsvis 12.- og 16.-plass.

Den siste nordmannen som tok seg til finaleomgangen var Kjetil Jansrud, men i de knappe svingene skuffet fartsspesialisten og endte til slutt på 29.-plass.