Hjemmelaget ledet 2-0 ved pause, og gikk i garderoben til trampeklapp, men etter pause kom Brann langt sterkere tilbake, og reddet ett poeng.

Det var Jerv-trener Steinar Pedersen bare mellomfornøyd med:

– Jeg er skrudd sammen slik at når vi konkurrerer så ønsker vi å vinne. Klart det er surt når vi har det i vår hule hånd og bare sitter igjen med ett poeng. Selv om det alt i alt sikkert er greit med uavgjort, oppsummerte Pedersen.

Jerv best i starten

Det var hjemmelaget Jerv som kom best i gang, og presset Brann bakover på banen, uten at det ble noe mer enn et par cornere ut av det. Utover i omgangen kom Brann noe bedre med, og fikk en brukbar mulighet etter flotte kombinasjoner, men skuddet til Kristoffer Barmen ble det ikke noe ut av.

Branns største sjanse i 1. omgang kom snaut midtveis da Erik Huseklepp fintet seg fri på kanten, men forsøket på å skru ballen i lengste hjørnet endte like utenfor.

Jerv-spillerne jubler etter å ha tatt ledelsen mot Brann. Foto: Digitalsport

Men det var Jerv som var klart best i 1. omgang, og etter 29 minutter var Ohi Omoijuanfo nær ved å heade vertene i ledelsen, men Brann avverget til corner. Den la Steinar Berås på første stolpe hvor keeper Nils Kenneth Udjus slo ballen i hodet til Alexander Lind, som headet Jerv i ledelsen.

Bredsidet inn 2-0

Ti minutter senere vartet hjemmelaget opp med et nytt godt angrep. Ohi Omoijuanfo kom seg til dødlinja, la flott inn foran mål hvor målscorer Lind ventet, men en Brann-forsvarer kom foran og avverget til corner.

2-0-målet kom etter 43 minutter. Ohi Omoijuanfo ble igjen spilt fri på kanten. Han la ballen på sølvfat til Jan Jenssen, som fra ti meter bredsidet ballen i hjørnet bak en sjanseløs Nils Kenneth Udjus.

Trampeklapp

Da lagene gikk til pause, reiste hele Levermyr for å trampeklappe hjemmelaget i garderoben.

— 1. omgang var tett opp mot årsbeste, mente Jervs høyreback Henrik Robstad.

Andre omgang var bare sju minutter gammel da Brann tente et nytt håp. Innbytter Jakob Orlov ble felt omtrent akkurat på 16-meteren, men dommeren mente det var innenfor, og blåste straffe. Det smalt Erik Huseklepp knallhardt i mål. 2-1.

11 minutter senere var lagene like langt. En langpasning ble slått opp på Azar Karadaz, som var flyttet fram som spiss, og han stusset videre inn i feltet. Etter litt fram og tilbake endte ballen hos Jakob Orlov som trillet ballen i tomt mål til 2-2. Like etterpå headet Karadas like utenfor.

Karadas skapte trøbbel

— Brann gjør noen endringer i pausen som gjør at de flytter spillet sitt opp og setter oss mer under trykk ved å spille lange baller mot Karadas. Akkurat det spillet håndterte vi ikke som vi ønsket, sier Steinar Pedersen.

Etter utlikningen virket det som om lufta var gått litt ut av Jerv, men etter hvert kom de seg over sjokket, og rullet opp flere brukbare angrep. Særlig Jan Jenssen hadde en gyllen sjanse til å legge på til 3-2, men denne gang ble skuddet fra mannen bak 2-0-målet blokkert.

Alexander Lind hadde også en brukbar sjanse, men han fikk ikke ordentlig treff på det flotte innlegget fra Henrik Robstad.

Dermed ebbet kampen ut med 2-2 foran rundt 2000 tilskuere, som vil si fullsatt på Levermyr.

Kampfakta

1. divisjon menn, Levermyr ca. 2000 tilskuere

Mål: 1-0: Alexander Lind (30.), 2-0: Jan Jenssen (44.), 2-1: Erik Huseklepp (52., str.), 2-2: Jakob Orlov (63.),

Gult kort: Henrik Robstad, Jerv.

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar

Jerv 4-2-3-1: Øyvind Knutsen — Espen Knudsen, Glenn Andersen, Nils Petter Andersen, Henrik Robstad - Jan Jenssen, Mohammed Fuseini - Steinar Berås (Joachim Edvardsen fra 72. min.), Andreas Hagen, Ohi Omoijuanfo - Alexander Lind

Brann 4-4-2: Nils Kenneth Udjus - Erlend Hanstveit, Azar Karadas, Fredrik Knudsen, Amin Nouri - Vadim Demidov, Erik Huseklepp, Bismar Acosta, Kristoffer Barmen - Kristoffer Larsen (Jakob Orlow fra 46. min.), Alejandro Castro (Fredrik Haugen fra 46. min.)