MOLDE — VIKING 4-1:

MOLDE (Aftenbladet): Scoring etter 25 sekunder og to nye i løpet av en svart tominutters periode i andre omgang slukket alle håp om Viking-medalje i årets sesong.

Det beste Viking nå kan oppnå er en fjerdeplass, men da behøver de mørkeblå hjelp i serieavslutningen, Lillestrøm må slå Odd i Skien, samtidig som Viking må vinne mot Mjøndalen. En runde før slutt er Odd to poeng og tre mål bedre enn Viking, mens også Molde og Vålerenga har muligheten til å passere Viking.

— Vi gir bort scoringer og tar ikke vare på egne sjanser. Men samtidig må vi innrømme at vi i dag tapte for et mye bedre lag. I dag viste Molde hva de står for. Men slår vi Mjøndalen i siste serierunde, vil vi endre foran storklubber som både Molde og Vålerenga på tabellen. Derfor må vi ikke bare se på denne siste kampen. Som helhet betyr vel tabellen at vi har gjort en bra sesong, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

- Dette var tungt

Han innrømmer at det mot slutten kunne blitt enda styggere sifre, men tror likevel Viking vil vise moral og reise seg mot Mjøndalen.

— Vi har kommet tilbake etter slike smeller før, og i og med at både Jon Dadi Bödvarsson og Indridi Sigurdsson avslutter sine Viking-karrieren, håper jeg vi kan avslutte med stil, sier han.

Keeper Iven Austbø var Vikings beste, men fikk ingen god opplevelse på Aker stadion.

— Da både 3-0 og 4-1 forsvant i nettet bak meg var det sånn at jeg bare håpet at kampen skulle ta slutt. Vi gjorde enkle feil, men tapte også for et veldig godt Molde-lag. Derfor får vi deppe i kveld og sørge for en god avslutning mot Mjøndalen. Vi skal rette opp inntrykket, lover Austbø.

Det samme sier kaptein Indridi Sigurdsson.

— Dette var tungt, men vi gjorde det jo vanskelig for oss selv med stygge feil. Alle de fire målene kom slik. Nå handler det om å samle seg og sette et bra punktum. Jeg ønsker ikke at dette skal være det siste minnet fra Viking-tiden, sier han.

Sjokkstart

Verre start på kampen i Molde kunne ikke Viking fått. En Kristoffer Haugen helt ute av posisjon gjorde at Mathias Moström hadde en motorvei for seg selv da han mottok en åpnende pasning fra Agnaldo litt inne på Vikings banehalvdel, og alene med Iven Austbø vippet svensken hjemmelaget kontrollert i ledelsen. Da var det spilt 25 (!) sekunder på Aker stadion.

Sjokkstarten satte sitt preg på Viking, som slet med mestre et offensivt Molde-lag i en litt uvanlig 3-5-2 formasjon. Det tok faktisk en halv time før Viking spilte seg til den første målsjansen i kampen, signert Jon Dadi Bödvarsson. Men selv om islendingen kom forbi keeper Ethan Horvath i første forsøk, stanset Molde-målvakten det neste innlegget fra å nå fram til noen av spillerne foran mål. På overtid i en førsteomgang som Molde dominerte spillemessig, pådro også Makthar Thioune gult kort da han stanset en overgang. Dermed må han stå over serieavslutningen mot Mjøndalen etter sesongens femte gule.

To mål på to minutter

Om Molde sjokkåpnet i første omgang, kunne Viking gjort det samme i den andre. Men da Viking kom alene med keeper var ikke Zymer Bytyqi like treffsikker som Mattias Moström. Det var Suleiman Abdullahi som med et fint løp på høyresiden fant en ensom Bytyqi foran mål, men 19-åringen klarte utrolig nok å sette ballen utenfor den høyre stolpen. Den kommer utvilsomt til å plage Bytygi i natt.

Ikke minst fordi Molde økte til 2-0 bare fire minutter senere. Like etter at Iven Austbø glimrende hadde reddet en gigantisk mulighet fra Ola Kamara, scoret forsvarsspilleren Fredrik Semb Berge, som fikk ballen i beina fra Indridi Sigurdsson og skjøt hardt i mål fra kort hold.

Og samme Sigurdsson ble regelrett fraløpt tre minutter senere, da Mohamed Elyounoussi viste at han hadde den største farten i en lang og sugende løpsduell med Viking-kapteinen. Der og da var naturligvis kampen kjørt for Viking.

De neste minuttene var Viking i nesten total oppløsning. Molde kjørte over gjestene og hadde den ene kjempesjansen etter den andre. Viking manglet press på ballfører, hadde store avstander i laget og ble helt løpende imellom et velspillende hjemmelag. Det kunne fort blitt riktig stygge sifre hvis Molde hadde scoret på alle sine muligheter.

Viking kom litt mer med en liten periode etter 3-0, og Björn Daniel Sverrisson reduserte til 1-3 da han fra rundt 20 meter pent plasserte ballen i mål, helt oppe i krysset. Men scoringen var bare en mager trøst, for bare tre minutter senere økte innbytter Mushaga Bakenga til 4-1, da han satte ballen under Iven Austbø, etter at han fikk ballen etter en retur på et skudd fra Ola Kamara.

Og i sluttminuttene kunne Molde øket ytterligere. Vertene kjørte helt over et tafatt og skuffende Viking.