Manchester United er i ferd med å selge stjernespiss Robin van Persie (31) til den tyrkiske klubben Fenerbahce.

Det skriver den britiske storavisen The Guardian.

Ifølge avisen har van Persies agent Kees Vos vært i Istanbul de to siste dagene for å forhandle frem en avtale.

Van Persie skal være villig til å signere en fireårig avtale med den tyrkiske storklubben.

Den tidligere Fenerbahce-spilleren Dirk Kuyt skal ha vært med på å overbevise van Persie om at overgangen er en god idé. Kuyt spilte flere år sammen med van Persie på det nederlandske landslaget.

I tillegg til van Persie, skal Fenerbahce også være nær å sikre seg United-vingen Nani.

Kun Rooney og Wilson?

En mulig overgang for van Persie vil innebære at Manchester United er tynt besatt på spissplass. Fra før av er det kjent at låneavtalen med den colombianske spissen Radamel Falcao ikke blir forlenget.

Det betyr at klubben sitter igjen med Wayne Rooney (29) og unge James Wilson (19).

Det holder ikke, ifølge TV2-kommentator Øyvind Alsaker.

— Med kun Rooney og Wilson som spissalternativer, er det alt for tynt. Det er ikke godt nok for å kjempe om ligagull. Forsvinner han, bør det komme noen nye inn, sier han.

Klubben har riktignok hentet den allsidige angriperen Memphis Depay (21), som nok også kan bidra med en del scoringer.

Uansett leverte ikke van Persie på sitt beste forrige sesong.

James Wilson har vist sin målteft i Manchester United, men er han klar for rollen som andrespiss? Her feirer han en av sine to scoringer mot Hull på Old Trafford i mai 2014. Foto: Digitalsport

Det ble med ti seriemål på 27 kamper, altså et stykke opp til de 26 seriemålene han scoret i sin første sesong i klubben i 2012/2013.— Van Persie er et lite enigma. Fra å være Premier Leagues beste spiss, har han blitt perifer. Han var mye borte i fjor, men sånn han spilte var det ikke mye å savne, sier Alsaker.

Ødelagt av skader?

Alsaker mistenker at alle skadene kan ha blitt for mye for van Persie. Nederlenderen slet mye med skader i starten av Arsenal-karrieren før han var så godt som skadefri i en periode på 30 måneder hvor han herjet. I det to siste sesongene har skadene på ny plassert han på sidelinjen.

— Jeg har tenkt lenge at han kun trenger tid, men det er mulig skadene er for mye. Jeg ser i alle fall ikke lenger den ekstreme målscorerevnen, de kloke bevegelsene og teknikken som gjorde han til et meget godt oppspillspunkt. Han mistet knapt ballen når han var i toppslag, sier Alsaker. Han trekker paralleller til en annen spiss.

— Man vet aldri helt med spillere som har vært så gode før. Torres er et annet eksempel. Hva som skjedde med han er en gåte for mange, sier Alsaker.

Van Persie har spilt i Premier League siden 2004, da Arsenal kjøpte han fra den nederlandske storklubben Feyernoord.

Følg sommerens overganger i vårt fotballrykter-studio: