TROMSØ/KØBENHAVN : – Det er helt naturlig at Ståle nevnes i denne sammenhengen. Han er en toppkandidat, det er det ingen tvil om. Men jeg vet like lite, eller like mye, som dere om hva han tenker. Jeg spør ham ikke om dette. Det passer seg ikke, sier Høgli til iTromsø.

Han beskriver Solbakken som en topptrener. 48-åringen har denne sesongen ledet FCK i Champions League. Den danske storklubben har en fair sjanse til å ta seg videre fra gruppespillet.

– Ståle har bygd opp FCK to ganger. Resultatene hans snakker for seg selv, sier Høgli.

– Støtter ham uansett

Høgli spilte for A-landslaget i perioden 2008-2015 og fikk 49 kamper med flagget på brystet.

Han var derfor med i store deler av Høgmos periode og hadde også gratangsværingen som trener i TIL.

– Jeg støtter Per-Mathias uansett, både som en god venn og en veldig god trener. Han har funnet ut at dette er det beste å gjøre akkurat nå. Det har vært litt stang ut i det sist, og han er kommet til konklusjonen om at det er greit å trekke seg. Det står det respekt av. Jeg synes han var rakrygget og god som alltid på pressekonferansen. Det var godt å se, sier 32-åringen.

– Han kommer tilbake

Ståle Solbakken skal være ønsket som ny landslagssjef. Foto: REUTERS

Høgli er av den oppfatning at både spillerne og støtteapparatet var fornøyde med landslagssjefen.

– Og det er klart at hadde vi kommet til EM, hadde alt sett annerledes ut, slår han fast.

– Når du i det siste har sett kampene fra TV-skjermen, ser det ut som alle spillerne drar i samme retning?

– Jeg ser at media har skrevet litt om det. Det vil alltid være litt uenighet i en spillergruppe når resultatene ikke kommer. Mitt inntrykk er at spillerne har gjort det de kunne for Per-Mathias og Norge, men av og til er det slik at resultatene ikke kommer. Derfor var det sånn sett kanskje greit med et bytte, mener Høgli.

Om medienes behandling av Høgmo, sier Høgli:

– Jeg henviser til det hans selv sier: Det er helt naturlig med mye oppmerksomhet rundt en landslagstrener. Det er ganske godt sagt og slikt det er. Han har levd fint med det.

– Når de gjelder sosiale medier, så er det en annen sak. Det er ingen tvil om noe som kommer der ikke er bra.

Spørsmålet er om Høgmo etter hvert kan være aktuell for nok en TIL-periode.

– Det vet jeg ikke. Men at han kommer tilbake til fotballen i en eller annen rolle føler jeg meg sikker på. Om det blir i TIL er helt umulig å svare på, sier Høgli, som selv etter alle solemerker blir TIL-spiller igjen sommeren 2017.