Situasjonen er en smule fortvilt for RBK-keeper Arni Gautur Arason (28). Lørdag var han tilbake på trening med Rosenborg etter 12 dagers ferie. Men egentlig ville Arni Gautur Arason vært et helt annet sted. Nå har han det travelt med å finne seg en ny klubb å spille for.

Reservebenken og andrelagsfotball i Rosenborg holder ikke for Islands landslagskeeper.

— Nei. Det gjør ikke det. Jeg føler at formen er fin, og at jeg er god nok for spill på et førstelag. Derfor er ikke situasjonen min i Rosenborg tilfredsstillende for min egen utvikling. Men slik markedet er nå, er det ikke enkelt å finne noen ny klubb. Det har vært flere inne i bildet, og stadig er det kontakt mellom agenten min, Kjetil Osvold, og klubber. Men jeg ikke si hvilke klubber, sa Arni Gautur Arason, som bekrefter at spekulasjonen om skotske Hearts og østerrikske Sturm Gratz har vært to av de aktuelle, men det har også vært flere følere ute.

Akkurat nå er det ingen som er mer aktuell enn andre.

Tenker landslaget

Som Bosman-spiller er Arni Gautur Arason fri til å forhandle med andre klubber nå. Fra nyttår kan han gå gratis fra Rosenborg. Men islendingen har egentlig ikke tid til å vente helt til nyttår.

— Jeg må ha relevant kamptrening med tanke på landskampene utover høsten. Jeg vil også gjerne at Rosenborg skal få igjen noen kroner for meg. Og det hadde vært gunstig å få begynne i en ny klubb nå når de fleste utenlandske lagene er i oppkjøringsperiode til ligastart. Det er verre å komme inn i en klubb midt i sesongen, slår Arni fast. Han har forsonet seg med at han er Åge Hareides andrevalg, men innrømmer en liten bitterhet.

— Jeg liker ikke måten det skjedde på da jeg ble rangert som andrekeeper. Jeg spilte meg aldri ut av laget. Skader hindret meg i å forsvare plassen. Når det er sagt, så forstår jeg at trenerne ikke vil endre på laget etter spillet som har vært prestert. Og Espen (Johnsen) har vært veldig god, han.

— Hvor lang tid tror du det går før du har en ny arbeidsgiver?

— Helt umulig å si, men jeg har tro på en løsning snart.

— Er det aktuelt å besøke klubber i tiden fremover?

— Hvis det passer inn, så tar jeg gjerne en tur, jeg. Men Rosenborg har også et tett program fremover.

— Hvor stor sannsynlighet er det for at du befinner deg i en ny klubb 1. januar?

— Hundre prosent sikkert kan en aldri si, men jeg føler meg temmelig sikker på at det er skjedd noe innen årsskiftet, sier Arni Gautur Arason som trolig står over dagens kamp for Rosenborg 2 mot Skarp. En vond skulder skaper litt problemer. Tirsdag møter Rosenborg FC København i Fredrikstad. Det kan være en bedre anledning å vise seg frem i hvis det skulle være kjøpelystne klubber tilstede.