NORGE U21-KASAKHSTAN U21: 2-1

Norges U21-landslag i fotball bommet på straffespark og sløste med sjansene, men klarte likevel å kjempe seg til 2-1-seier i EM-kvalifiseringsoppgjøret hjemme mot Kasakhstan torsdag.

Scoringer av Mohamed Elyounoussi og Alexander Sørloth sørget for tre poeng til Norge i Drammen. Dermed har Norge tatt seks poeng på tre kamper. Laget ligger på 2.-plass bak Sveits i gruppe 9. ## Tidlig nettsus

Leif Gunnar Smeruds mannskap fikk ballen i mål bare sju minutter ut i oppgjøret, men Heerenveens Morten Thorsby fikk fulltrefferen sin annullert for offside.

Sju minutter etter kunne Norge juble for tellende scoring. Kristoffer Haraldseid slo et vakkert innlegg fra høyre, og lagkamerat Mohamed Elyounoussi møtte ballen med et perfekt hodestøt inne i feltet. Ballen suste inn i nettet via venstre stolpe.

Omar Elabdellaoui var en nøkkelspiller for U21-landslaget i sin tid. Vi dro til Athen og møtte ham. Les intervjuet her: — Jeg fikk jeg se hvor kynisk det var. Og jeg måtte bare bli som de andre.

Det norske laget fortsatte å føre oppgjøret etter scoringen. Etter 36 minutter tok Iver Fossum med seg ballen framover i banen, før han slo en lur ball til lagkamerat Ghayas Zahid. Angrepsspilleren vendte vekk sin oppasser i feltet, men avslutningen hans fra god posisjon ble for dårlig.

Få minutter etter fikk Alexander Sørloth en kjempemulighet for vertene, men kraftspissen dunket ballen svakt over mål fra kort hold. Det ebbet ut i 1-0 til pause.

Kasakhstan utlignet

Etter hvilen kom gjestene tilbake mot spillets gang. Didar Zhalmukan utnyttet en grov pasningsfeil av Ulrik Yttergård Jenssen, og kasakhstaneren gjorde ingen feil alene med Norges keeper Sondre Rossbach. Etter 50 minutter sto det 1-1. Drøye ti minutter etter fikk Norge en gyllen mulighet til å gå i føringen igjen. Gjestenes keeper felte på klønete vis Vålerengas Zahid, men målscorer Elyounoussi avsluttet svakt rett på keeper fra krittmerket.

Men gleden ble kortvarig for bortelaget. Alexander Sørloth sendte Norge i ledelsen med scoring etter 72 minutters spill. Spissen ekspederte et innlegg fra nevnte Elyounoussi i mål på flott vis.

Norge hadde sjanser til å øke ledelsen, men maktet ikke å få flere baller i nettet. Det gjorde heller ikke Kasakhstan. Gjestene yppet seg på en dødball like før slutt, men Norge slapp med skrekken.

Dermed endte det med tre viktige hjemmepoeng til trener Leif Gunnar Smerud og hans mannskap. (©NTB)

De neste dagene står EM-deltagelse på spill! Kort ned ventetiden med disse sakene:

Norges nye landslagsback: - Å være «cocky» har aldri funka for meg, jeg har det ikke i meg.

En norsk gladnyhet og sju andre ting å se opp for denne landslagshelgen.

Bertil Valderhaug kommenterer: Ut med Messi og Ronaldo - nå er det godt nok å være norsk igjen.