BARCELONA — ATHLETIC BILBAO 2-1:

Ute av Champions League. Tap i cupfinalen mot erkerival Real Madrid. Og tap i siste seriekamp, som betyr at lagets muligheter for seriegull er langt mindre enn for kort tid siden. Men søndag fikk Barcelona en opptur da 0-1 ble snudd til 2-1 og seier mot Athletic Bilbao

Det så lenge ut til å gå mot fjerde tap på rad og en virkelig krise. I en underholdende kamp var det bortelagets formsterke angriper Artiz Aduriz som scoret kampens eneste mål. Det kom etter 50 minutter av kampen. Spissen kom seg fri utenfor felten, dro seg innover, og fra 16 meter satte han ballen lavt og hardt forbi Barcelona-keeper Pinto.

Barcelona var, som de har vært de siste ukene, langt fra sprudlende. Likevel skapte laget nok av muligheter. Og symptomatisk nok gikk alt feil vei også for Lionel Messi lenge. Både på 0-0 og på 0-1 kom han alene gjennom, men uten å utnytte de store sjansene. Han skulle imidlertid få sin revansje litt senere.

Snudde på to minutter

Også Alexis Sanchez, som var tilbake fra start, var nær scoring. Han traff tverrliggeren før pause. Like nære var Aduriz, som med et fantastisk brassespark kunne ha scoret årets mål. Men dessverre for matchvinneren traff forsøket klokkerklart i stolpen og ut.

Men da det begynte å se mørkt ut dro Daniel Alves en hvit kanin opp fra hatten. Backen rundlurte tre forsvarere ute til høyre, og la inn til Alexis Sanchez. Med en blanding av skudd og innlegg traff han Pedro, som enkelt styrte inn 1-1 fra kort hold.

Og bare to minutter senere var Barcelona i ledelsen. Messi ble felt like utenfor straffefeltet. Frisparket tok han seg av selv. Med et hardt skudd i keeperhjørnet overlistet han Athletic-keeper Gorka Iraizoz, som fram til da hadde vært god. Men i den avgjørende situasjonen imponerte målvakten ikke, og dermed stod det 2-1. Flere mål ble det ikke. Innbytter Christian Tello var nær ved å øke til 3-1 da han fikk ballen forbi Iraizoz. Men skuddet var så løst at en forsvarer rakk å løpe inn på streken og klarere. Og da Athletic-innbytter Mikel Rico kun traff en forsvarer da han fikk en stor mulighet på overtid, da endte det med 2-1. ## Hvite lommetørkler

Da Athletic gikk opp til 1-0 begynte enkelte på tribunen å vifte med hvite lommetørkler - et tegn på at man ønsker å vinke farvel til treneren. Etter en god start som Barcelona-trener har presset nå økt for Gerardo Martino. Ryktene har gått om at han kan bli skiftet ut. Hadde det endt i tap, hadde neppe spekulasjonene blitt færre.

Seieren søndag betyr at Barcelona fortsatt er fire poeng bak Atletico Madrid. Fire runder gjenstår, og de to lagene møtes i siste serierunde. I tillegg er Real Madrid med i gullkampen. De hvitkledde fikk sin kamp i helgen utsatt. Men én kamp mer å spille er de to poeng bak Barcelona.

Også i kampen om å bli toppscorer er det jevnt mellom de tre gullkjempende klubbene. Cristiano Ronaldo topper med 28, ett mer enn Diego Costa, og to mål foran Messi.