Bergens eneste Bundesliga-spiller, Bård Finne (19) i FC Köln, fikk en opptur da laget onsdag benyttet landslagspausen til å spille treningskamp.

I et møte med A-landslaget til Luxembourg (!), scoret Finne Kölns mål i kampen som endte 1-1. — Det var kjekt å få spille en hel kamp og det å få et mål gjorde også godt. Det var et skudd som endret retning og endte opp hos meg, så satte jeg ballen ganske enkelt i mål fra forholdsvis kort hold. En litt sånn «dukk-opp-scoring», forteller Finne.

Et ganske typisk Finne-mål, altså.

— Det hjelper jo på selvtilliten å score, og jeg synes jeg klarte meg bra ellers også, sier Finne, som også scoret for klubbens U21-lag sist helg.

Ute av kamptroppene

I sesongens to første Bundesliga-kamper har han ikke vært med i kamptroppene, selv om han i sommer fikk mye tillit i treningskampene.

Nå håper Finne å ha vist nok til å få sjansen neste gang, om ikke annet til en plass på benken, men han understreker at han ikke stresser med det.

— Som jeg har sagt tidligere, må jeg fokusere på å vise meg frem når jeg kan og på å jobbe knallhardt. Gjør jeg det vil det alltids komme muligheter for å være med, men det får være opp til dem som styrer med laget, sier Finne.

Bergenser fikk debuten

Også Kölns andre bergenser, polsk-norske Szymon Walczak, var involvert i kampen. 17-åringen som gikk fra FK Fyllingsdalen til FC Kölns akademi for noen måneder siden, fikk sin A-lagsdebut da han kom inn en halvtime før slutt.

— Jeg spilte en veldig solid kamp. Etterpå fikk jeg fine tilbakemeldinger fra noen av de eldre spillerne på laget, forteller Walczak.

Han fikk beskjed om at han skulle være med A-laget mandag, uten at han helt skjønte det.

— Treneren leste opp troppen på tysk, og da oppfattet jeg ikke hva han sa. Noen andre spillere måtte fortelle meg det, flirer Walczak.

Det første han gjorde var å formidle det glade budskap på telefon til sin bror og far i Bergen.

— Det var en stor opplevelse å være med A-laget. Da jeg kom inn på spillerbussen og så alle de store stjernene, stivnet jeg litt til. Men da vi var fremme i Luxembourg var jeg ikke nervøs, da bare konsentrerte jeg meg, sier Walczak.

FC Köln har startet Bundesliga-sesongen sterkt etter opprykket i vår. De to første kampene har gitt fire poeng. Neste seriekamp spilles borte mot Paderborn 13. september. Finne på sin side drar fredag til Norge for å slutte seg til U21-landslagets treningssamling i Drammen.