Mye står på spill for aristokratene fra Nord-London når Besiktas kommer på besøk til Emirates. Etter 0–0 i det første oppgjøret i Istanbul, skal det avgjøres om Arsenal kan kvalifisere seg til sitt syttende gruppespill på rad i mesterligaen. Noe som vil gi minst 100 millioner nye kroner i klubbkassen, og retten til et gruppespill Arsenal-fansen er blitt vant til å ha som høstunderholdning.

– Kampen mot Besiktas er svært viktig, og da tenker jeg mer på det sportslige enn på økonomien, sier Wenger.

Erfaring fra England

Mens Arsenal har vært en gjenganger, har Besiktas vært å se mer sporadisk i turneringen. Sist tyrkerne var der var i 2009-10-sesongen, og nå må Besiktas klare noe ingen tyrkiske lag har maktet før, å score mot Arsenal i London.

Også i forrige sesong møtte Arsenal tyrkisk motstand i den siste kvalifiseringsrunden. Den gang ble det seier 3–0 mot Fenerbache i Istanbul, og 2–0 i London. Besiktas ledes imidlertid av en trener som har god kjennskap til engelsk fotball. Slaven Bilic har erfaring som spiller fra West Ham og Everton, og den tidligere Kroatia-sjefen står foran en av sine tøffeste utfordringer når han leder sitt lag mot Arsenal.

Det får han ikke gjøre fra sidelinjen. For etter at det kokte over for ham i sluttminuttene i den første kampen, ble han vist på tribunen av dommeren, noe som betyr at han også blir å finne på tribunen på Emirates i kveld.

Flere må stå over

Det gjør også Olivier Giroud som skadet seg mot Everton lørdag. Arsenal-spissen er sannsynligvis ute av spill i flere uker. Så alvorlig er skadesituasjonen til franskmannen at Arsène Wenger visstnok har vist interesse igjen for Queens Park-spissen Loic Remy. Arsenal-manageren var i samtaler med Remy om en overgang tidligere i sommer, og nå kan Arsenal komme til å prøve seg med et nytt bud på franskmannen.

Arsenal har ikke mange valg på spissplassen. Yaya Sanogo sliter med en lårskade, mens Theo Walcott fortsatt jobber med å komme tilbake fra en alvorlig kneskade. Dermed har Wenger sommerkjøpet Alexis Sánchez, Joel Campbell og Lukas Podolski som offensive alternativer.

Arsenal må også klare seg uten Aaron Ramsey som soner karantene etter å ha fått rødt kort i den første kampen, mens kapteinen Mikel Arteta sliter med skade og er ikke klar for spill.

Men Wenger tror Arsenals Europa-rutine kan bli avgjørende.

– Erfaring er en viktig del av fotballen. Vi har lang erfaring med å spille avgjørende kamper i Mesterligaen. Den erfaringen skal vi bruke, sier franskmannen.