LANGER UT: Stjernen-keeper Henrik Haukeland kommer med et stikk til Stavanger Oilers. LANGER UT: Stjernen-keeper Henrik Haukeland kommer med et stikk til Stavanger Oilers. Foto: NTB scanpix

Stjernen-keeperens stikk: - Oilers har mer penger enn Gud

Stjernen-keeper Henrik Haukeland mener Oilers er en gjeng primadonnaer.

Selv om Stjernen-keeper Henrik Haukeland gjorde en meget solid kvartfinaleserie mot Oilers, holdt det ikke til avansement. Etter å ha vunnet fire strake kamper er det seriemester Oilers som går videre til semifinalen. På veien dit får de med seg noen velvalgte ord av den unge Stjernen-målvakten.

Da Haukeland ble intervjuet av Fredriksstad Blad etter kampen, valgte han å fyre løs. På spørsmål om det var Stavanger-lagets vinnermentalitet som ble avgjørende da Oilers snudde 2-3 til 5-3 torsdag kveld, valgte Haukeland å svare slik:

— Vinnermentalitet? Det vet jeg ikke. De har mer penger enn Gud, så det er ikke rart at de får klassespillere. Arbeidsjern og ydmykhet har de i hvert fall ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si. De er rike. (…) De er en gjeng med primadonnaer. Det var som en annen sa. Fjerderekken deres tjener mer enn førsterekken vår. Det ligger litt i det da. De har en del klassespillere.

- Lar spillet snakke

Stjernen-back Ben Blood var involvert i mye bråk i kampene mot Oilers. Det toppet seg da Oilers-trener Petter Thoresen valgte å ta til Twitter underveis i den tredje kvartfinalen for å vise sin misnøye med den nordamerikanske backen. Selv velger Blood å være en smule mer diplomatisk enn sin lagkamerat Henrik Haukeland på spørsmål fra Fredriksstad Blad etter kamp fire.

  • Jeg lar spillet mitt snakke. Jeg legger igjen alt på isen. Det er alt jeg vil si om det.

Petter Thoresen, nå bare kalt Twitterkongen i Fredrikstad, skrøt faktisk av Blood overfor Fredriksstad Blad etter den fjerde kvartfinalekampen. I Stavanger tirsdag var Oilers-treneren meget klar på at han ikke har noen som helst respekt for Ben Blood. Thoresen beskyldte amerikaneren for å filme på Oilers utvisninger.

  • Han har spilt bra i alle fira kampene, han. Jeg bærer ikke nag. Jeg mener at vi som jobber med idretten må tørre å si i fra. Det gjør i hvert fall jeg. Det er ikke mer enn det. Det gjelder ikke bare Ben Blood. Det gjelder hele norsk hockey som må ta mer tak i dette.

Oilers spiller sin første semifinalekamp fredag kveld i DNB Arena. Motstanderen er fortsatt ikke kjent.

Slik spilles hele semifinaleserien:

Kamp 1: 20/3

Kamp 2: 22/3

Kamp 3: 24/3

Kamp 4: 26/3

Kamp 5: 28/3 (hvis nødvendig)

Kamp 6: 30/3 (hvis nødvendig)

Kamp 7: 1/4 (hvis nødvendig)