Etter at J14-laget til Emblem hadde tapt 1-25 mot Aksla onsdag la treneren ut en melding på Emblem Fotballs Facebook-side.

«Værmeldingen spådde liten storm og mye nedbør – og de fikk rett. Kaldt og ufyselig vær! Ti sekund tok det før bortelaget scoret 1-0 målet. Når 70 minutt var gått stod det 25-1 til Aksla. Bortelaget scoret mål hvert tredje minutt – og det regnet – og det blåste. 1-25, slutt», skrev trener Per Gunnar Hamnøy.

Nå går innlegget Emblem-trener Per Gunnar Hamnøy skrev til jentene etter kampen, sin seiersgang på Facebook. Foto: ALEXANDER WORREN (SUNNMØRSPOSTEN)

Og videre:«Brannsupporterne synger (med rette) «selv om vi taper er vi best». Det kan vi på Emblem også si – ikke til å vinne fotballkamper, men vi er best til å delta! Dette er trøsten når det står 1-25 på måltavlen. Vi er best på å tape og best til å delta. Og for oss trenere og voksne er det ordet DELTA som er viktigst! Jo visst blir vi frustrert når vi taper og når vi bommer, og så blir vi overlykkelig og stolte når jentene vinner! Men for oss trenere er det noe annet som er viktigst – og det er at dere deltar jenter! Gjennom å delta får dere trene, frisk luft, samhold, opplevelser, lære å få respekt; og å respektere, dele gleder, dele nederlag og slik kunne jeg fortsatt».

— Litt overrasket

Sunnmørsposten omtalte saken først. Facebook-innlegget er likt og delt mange ganger.

«Minner om at Emblem Fotball ble kåret til Årets Breddeklubb på Sunnmøre i 2014. De var også blant de aller første klubbene i Norge som ble klassifisert som Kvalitetsklubb. Denne historien viser at de er statusen verdig!», skriver Sunnmøre Fotballkrets.

Hamnøy er til daglig lærer ved Møre ungdomsskole i Ålesund.

– Jeg er litt overrasket over all delingen og alle kommentarene på så kort tid, sier Hamnøy til Sunnmørsposten.

- Har tatt av

Også Dagbladet omtaler saken, og den siteres også av den svenske avisen Aftonbladet.

– Jeg følte tiden var inne for å skrive et eller annet som muntrer dem opp. Jeg dro hjem, skrev dette, og la det ut på Facebook-gruppen til jentene. Responsen kom med en gang fra dem. Deretter fikk jeg en henvendelse fra fotballgruppen i Emblem IL om å legge innlegget ut der. Etter det har det tatt av, og det er selvsagt veldig kjekt. Selv foreldre av jentene som knuste oss i går, støtter oss i kommentarfeltet, sier Hamnøy til Dagbladet.

Svenske Aftonbladets journalist skriver på Twitter:

«Det här är SÅ bra och SÅ viktigt! Tack Per Gunnar!»