Andreas Thorkildsen, OL-mesteren fra Aten i 2004 og Beijing fire år senere, sto over fjorårssesongen, men rapporteres å være på full fart tilbake på arenaen i slutten av mai.

Han gjennomgikk en hofteoperasjon på høsten i 2014 og sto over hele fjorårssesongen, men hele tiden har han hatt OL i Rio i tankene.

— Andreas står på og trener veldig bra. Vi holder oss i Valhall og kommer til å fortsette treningen der i ytterligere et par måneder. Akkurat nå er vi inne i en spennende periode med opptrappingen av kastingen. Dersom alt går som planlagt er det meningen at Andreas skal være tilbake i konkurranse i Diamond League-stevnet i Eugene 28. mai, forteller trener Åsmund Martinsen til NTB.

I 2010 var det norske spydesset både regjerende OL-, verdens- og europamester, men nedturen begynte med VM i Daegu i 2011. Da klarte han bare sølv.

London-OL året etter ble heller ingen suksess, for da endte Thorkildsen utenfor seierspallen. Han klarte heller ikke å forsvare EM-gullet sitt i Helsingfors, men endte på en skuffende fjerdeplass.

Men nå peker pilene oppover igjen.

Slik så det ut da Andreas Thorkildsen vant OL-gull i Athen i 2004. Foto: NTB Scanpix.

— Jeg synes det ser veldig bra ut i øyeblikket, sier trener Martinsen. Han sier også at det nå kommer til å bli en intensiv periode, der all grunntrening skal omsettes i kvalitetstrening.- Det gjelder å få på plass eksplosiviteten og få kastingen til å sitte skikkelig i tiden som kommer, forteller treneren.

Thorkildsen kommer til å legge de siste sesongforberedelsene til amerikanske San Diego i april og mai.

(©NTB)