— I skadefri tilstand er vi tidenes Ørn-lag, sier kaptein og eldste spiller Gøril Kringen (30). Men spenningsmomentene er likevel mange. En drøy uke før kvartfinalen i europacupen er det fortsatt skadebekymringer.

Og i løpet av de nærmeste månedene vil de kommende USA-proffene Unni Lehn og Ragnhild Gulbrandsen være tapt for klubben. Ørn står igjen som en av vinnerne på overgangsmarkedet denne vinteren. I Solfrid Andersen, Marie Knutsen (begge fra Byåsen) og Ann Iren Mørkved (Athene) har de fått tre U21-landslagsspillere. I Trine Nordgård (Byåsen) har de fått en fjerde spiller som ligger i vannskorpa til det samme landslaget.

— På papiret har vi en bred og god stall, men bak hvert enkelt navn er stallen likevel tynn. Vi burde kanskje hentet noen nye vi også, sier Gøril Kringen, og sikter til Rosenborg som er på jakt både en midtspiss og en høyreback før seriestart. Men Gøril Kringen mener det er stor forskjell på RBKs spillerjakt, og den vi ser og har sett i Ørn denne vinteren.

— Måten vi har hentet spillere på er totalt annerledes. Vi driver ikke noen aggressiv rekrutteringspolitikk. Spillerne har selv ønsket seg til Trondheims/Ørn. Det har stått mellom å spille for oss, eller å reise en annen plass for å spille fotball, sier Gøril Kringen. Hun mener den begrensede økonomien i klubben i seg selv setter grenser for hvor aktiv klubben kan være på overgangsmarkedet.

— I den grad vi henter spillere, så har vi ikke all verden å tilby. Vi har dessverre ikke økonomi til å lønne spillerne noe særlig. Det skulle vi gjerne hatt. Både for å tilby spillerne mer, og for å kunne optimalisert treningsforholdene. Vi måtte for eksempel droppe en tur til Bergen, der vi gikk glipp av verdifull kamptrening mot Bjørnar, sier Gøril.

Stor usikkerhet

Med tidenes beste lag på blokka, mener Gøril det er uhyre stor spenning knyttet til de forestående kvartfinalekampene mot HJK Helsinki. *?Det har aldri vært så stor usikkerhet før årets første kamp noensinne. Det er veldig spesielt for oss å ikke ha spilt noen viktige kamper foran et sånt oppgjør. Sånn sett var vi heldige som trakk et finsk lag som har samme sesonginndeling som oss. Det eneste vi kan klage på er en noe uheldig sesongforberedelse med en del skader, sier Gøril.

Selv regner hun med å være på plass når Helsinki kommer neste lørdag. Men både Ragnhild Gulbrandsen og midtstopper Kristin Lie er uaktuelle. Trener Trond Nordsteien håper at både Marit Jordanger og Monica Enlid er klare igjen lørdag, men det tviler Gøril Kringen på.

— Begge har så vidt kommet tilbake i trening igjen. Det er bare en drøy uke igjen, og det er knapt med tid. Jeg tror ikke vi kan regne med noen av dem, sier Gøril Kringen. U21-landslagets Gunhild Følstad har hatt en svært god vinter, og hun er den naturlige erstatteren for Kristin Lie som midtstopper. Heidi Pedersen kan tre inn både for Monica Enlid sentralt på midtbanen, og for Ragnhild Gulbrandsen som midtspiss. Også Solfrid Andersen kan fylle det meste av tomrommet etter Ragnhild Gulbrandsen. En skulle tro Ørn var godt forspent.

— Det er ikke noen krise om Ragnhild er borte, og det er det ikke om noen andre enkeltspillere er borte heller. Det er summen av fravær som er avgjørende.

— Har dere bra nok dekning til å takle at både Ragnhild Gulbrandsen og Unni Lehn forsvinner til USA? - Ikke per i dag, mest på grunn av usikkerhetsmomentene i forhold til skader. Det ville vært greit å ha dem her. Vi vil nok se at de som kommer bak gjør en kjempejobb, men bredden i stallen forringes. Vi vil være mer sårbare for skader i år, sier Gøril Kringen.