SANDNES (Aftenbladet): Da Sandnes Ulf trente på forblåste Bogafjell torsdag formiddag, var det uten Steinthor Thorsteinsson. Kantspilleren klarte ikke å få på seg fotballskoene og måtte oppsøke fysioterapeut Sigrun Kleiv. Der fikk han tabletter som skal stoppe infeksjonen.

— Jeg tror at jeg spiller mot Sogndal søndag. Nå får vi se hvordan tablettkuren virker, så håper jeg å kunne trene igjen fredag, sier Thorsteinsson til Aftenbladet.

Før forrige helgs hjemmekamp mot Odd slet han med smerter i hamstringen, og trente minimalt i uka før kampen. Men han kjente lite til de plagene under oppgjøret på Sandnes stadion. Betennelsen i tåen oppsto onsdag – og var så ille torsdag at han valgte å stå over treningen.

- Viktig

— Steinthor er viktig, og jeg krysser fingrene for at han blir klar, sier trener Asle Andersen før skjebnekampen mot Sogndal.

Tre serierunder før slutt står begge med 30 poeng og taperen på Fosshaugane kan faktisk havne på kvalifiseringsplassen hvis Tromsø skulle få en ny seier.

— Denne kampen ligner på mange måter på bortekampen vår mot Hønefoss og hjemmemøtet med Sarpsborg 08. Da var vi også i en presset situasjon, men vant. Jeg håper vi kan klare det på Fosshaugane også, sier Andersen.

Torsdag trente Sandnes Ulf på kunstgrasbanen på Bogafjell siden underlaget der er ligner mer på det som møter laget på Fosshaugane enn dekket på treningsbanen ved Sandnes stadion.

Parkerte bussen

Han mener Sandnes Ulf er klar til å takle de fleste kampbilder – også mot et ultra defensivt Sogndal:

— I hjemmekampen mot Vålerenga parkerte de bussen foran eget mål, og spilte med fem mann i forsvar. Det samme var tilfellet borte mot Odd. Vi må være forberedt på at det samme kan skje mot oss. Det betyr at vi møter et kynisk og fysisk sterkt lag, som kommer til å satse på kontringer og dødballer. Det må vi være i stand til å takle, sier Andersen.

Taus om keeperplassen

Han vil ikke røpe om det ligger an til et keeperbytte. Sean McDermott spilte ingen toppkamp mot Odd, og Aslak Falch hadde en feberkamp mot Sogndal på Fosshaugane Campus i fjor (0-0).

— Det er konkurranse på alle plasser, også blant våre keepere, og det er ingen spillere som har klippekort. Vi får se hva vi gjør, er det Andersen strekker seg til.

Selv tør ikke Aslak Falch håpe på å starte:

— Nei, det gjør jeg ikke når du ser hvem som har stått denne sesongen. Jeg hadde et håp om å få starte mot Viking etter den gode kampen mot Lillestrøm (1-1), men fikk ikke tillit. Derfor vil jeg ikke spekulere noe mer over det. Uansett er ikke min situasjon forandret. Jeg avventer til sesongen er ferdig. Jeg må spille på et høyere nivå enn 3. divisjon neste år, sier Falch.

Her er status i bunnkampen:

  • Brann (35 poeng): Hønefoss (h), Sandnes Ulf (b), Tromsø (h).

  • Lillestrøm (33): Tromsø (h), Start (b), Rosenborg (h).

  • Vålerenga (33): Haugesund (h), Aalesund (b), Sandnes Ulf (h).

  • Start (32): Strømsgodset (b), Lillestrøm (h), Molde (b).

  • Sogndal (30): Sandnes Ulf (h), Hønefoss (b), Aalesund (h).

  • Sandnes Ulf (30): Sogndal (b), Brann (h), Vålerenga (b).

  • Tromsø (28): Lillestrøm (b), Strømsgodset (h), Brann (b).

  • Sarpsborg (27): Odd (b), Haugesund (b), Viking (h).

  • Hønefoss (25): Brann (b), Sogndal (h), Odd (b).