3100 meter høye fjelltopper, kuer på beite, tøffe treningsøkter og en sommervarm italiensk sol. Det sender Therese Johaug til himmels og mot VM-formen.

– Jeg koser meg veldig i Seiser Alm med de omgivelsene vi har rundt oss her. Det gir en spesiell ro inni meg. Etter noen hektiske uker i Oslo, skal det bli godt å være her uten å gjøre «en skit» , sier Johaug til NTB.

Vel, fem timers daglig trening er jo litt.

– Det er veldig godt bare å kunne konsentrere seg om trening, spise, sove og slappe av. Man lader batteriene skikkelig, spesielt når man har med seg været som nå.

Stakk fra

Johaug er et ettertraktet navn. Hennes framfart i skisporet de siste sesongene åpner dører i alle retninger.

Det er ikke få som vil ha en bit av Dalsbygdas langrennskatamaran. Der ligger også utfordringen.

– Er man hjemme i Oslo, er det lett å så «ja» og bli med på ting. Derfor var det veldig godt for meg å komme hit etter noen hektisk dager.

– Der er ingen tvil om at det er stort press på oss og langrennssporten. Det er vi jo veldig glade for. Samtidig har det en bakside. Heldigvis har vi folk med oss som kan ta av litt slik at vi kan konsentrere oss om trening.

Topp

– Jeg har hatt en kjempefin sommer, koblet av og gjort mange forskjellige ting. Jeg er kjempeklar for en ny treningshøst etter noen fine konkurranser og noen uker hjemme i Dalsbygda.

– Det er en lang vei å gå fortsatt, men jeg føler jeg har fått gjort den treningen jeg skulle i sommer. Jeg synes jeg har tatt noen nye steg, og jeg ser fram til vinteren og konkurranser.

– Hvis du kan velge: Sammenlagtseier i Tour de Ski eller VM-gull?

– Jeg vil si at VM har førsteprioritet denne sesongen. Det kommer høyest. Samtidig har ingen norske stått øverst på pallen i Touren, og det hadde vært gøy om en på laget mitt kunne klare det.

Står over

– Jeg kommer til å velge bort noen renn i Canada før jul. I stedet blir det et høydeopphold i Europa. Slik skal jeg stå best rustet for vinteren. Men det blir sikkert uvant med så få konkurranser før jul. Man må ha is i buken og tenke at VM og Tour de Ski er målet.

Langrennssesongen starter i Norge i midten av november. Uka etter begynner verdenscupen i Gällivare.

Det blir bare forretter.

Tour de Ski avsluttes 6. januar. 20. februar starter VM. Begge deler skjer i Cavalese i Val di Fiemme.

(©NTB)