TROMSDALEN: Etter 37 minutter gikk Håvard Lysvoll ned for telling rett foran trenerbenken til hjemmelaget. Det endte med brudd i overarmen for Lysvoll. Og etter 63 minutter gikk det fra verre til verst da Håkon Kjæve gikk i bakken i Bærum-feltet. Brudd i kinnbeinet.

– Det er beklagelig. Det er to gutter som bare vil spille fotball som nå kommer til å bli satt ut av spill en stund. Det er først og fremst kjedelig for guttene, sier hovedtrener Gaute Helstrup.

Håvard Lysvoll fikk brudd i overarmen mot Bærum. Foto: Tor Farstad

Kjæve med maske Trond Hafstad operer som lege på hjemmekampene til TUIL. Han hadde følgende prognoser.

– For Håvard sin del så er det bekreftet brudd i overarmen. Hvor lenge han er ute avhenger av om de opererer eller gipser. Blir det gips er det i alle fall seks uker. Det avhenger helt om hvordan bruddet ser ut. For Kjæve sin del så er det brudd i kinnbeinet. Det er et brudd man pleier å operere. Da kan han spille med maske og bør i hvert fall være klar til etter ferien, men vi har ikke akkurat røntgen her, forklarer Hafstad.

Romkamerater

Da iTromsø var i kontakt med Lysvoll på telefon var han ikke klar over at lagkamerat Kjæve også utsatt for brudd.

–Hva? Hva skjedde? De får prøve å plassere oss på samme rom hvertfall...

Lysvoll forteller om hvordan han opplevde den dramatiske hendelsen.

– Det kommer en takling som jeg prøver å komme meg unna, så havner jeg i ubalanse og lander helt feil. I tilegg kjørte jeg hodet i kunstgresset. Men jeg kjente med en gang at det var brudd. Armen bare hang der.

Lysvoll kan også opplyse om at det må opereres.

– Det er et komplisert brudd på tre plasser.

Skuffende

At TUIL tapte sin første hjemmekamp på over et år havnet derfor noe i skyggen, men Gaute Helstrup var meget skuffet over prestasjonen til hjemmelaget.

– Jeg er veldig skuffet, og det tror jeg spillerne også er. Nå handler det om en god innang til Fredrikstad-kampen til helgen.

PS! FFK-kampen er TUILs siste kamp før ferien.