Det meldte forbundet på sitt nettsted onsdag kveld. Det kan blant annet ramme de to siste serierundene i La Liga og cupfinalen.

Forbundet har flere ankepunkter mot myndighetene, som i en uttalelse beskyldes for «respektløshet». Misnøyen gjelder spesielt en ny lov som ble vedtatt nylig og innebærer at TV-rettigheter i Spania heretter skal selges under ett og inntektene deles mellom klubbene. Til nå har klubbene forhandlet fram sine egne avtaler, noe som har gagnet de største og mest populære klubbene som Real Madrid og Barcelona.

Sinte spillere

Loven ble vedtatt med støtte fra proffligaen (LFP), som ønsker mer rettferdig fordeling av TV-inntektene mellom klubbene. RFEF og dets mektige president Angel Maria Villar har i likhet med spillerforeningen vært kritisk til den nye loven.

Forbundsledelsen er særlig opprørt over ikke å ha blitt konsultert i prosessen med den nye loven. Det samme gjelder spillerforeningen (AFE), som tidligere i uken truet med streik.

— AFE har hatt møte med oss, og spillerne støtter opp om deres standpunkt, sa Barcelona-stjernen Lionel Messi i en uttalelse.

Ønsker dialog

Ved siden av misnøyen med den nye loven om TV-rettighetssalg er RFEF misfornøyd med å få bare 4,55 prosent av inntektene fra den statlige fotballtippingen.

Avgjørelsen om å melde stopp i alle nasjonale turneringer, noe som ifølge RFEF kan påvirke 30.000 kamper og 600.000 spillere, kan oppfattes som et forhandlingsutspill.

— Igjen gjentar vi vårt tilbud om dialog med myndighetene, meldte RFEF på sitt nettsted etter et styremøte onsdag.

Nest siste serierunde i La Liga skal etter planen spilles neste helg. (©NTB)