ITALIA — SPANIA 1-1

Tabben til Buffon var av den verste sorten. Spanske Sergio Busquets slo ballen i bakrom til lagkamerat Vitolo, og Buffon hadde tilsynelatende full kontroll da han gikk utenfor 16-meteren for å klarere.

Men på helt uforklarlig vis bommet Buffon på ballen, og Vitolo kunne spasere ballen inn i åpent mål. Sevilla-spilleren scoret 4-0-målet da Spania slo Liechtenstein 8-0 tidlig i september. Torsdag ble Vitolo byttet ut med Thiago Alcántara da det sto igjen seks minutter å spille.

Vitolo, andre til fra høyre, jubler sammen med lagkompisene etter målet. Foto: NTB SCANPIX

Det er lenge mellom slike tabber for Italias landslagsveteran. Keeperen spilte sin landskamp nummer 164. Italias landslagssjef Giampiero Ventura ville ikke bruke mye krefter på veteranens feil.

– Målet kom som det kom, men bortsett fra den situasjonen tvang ikke spanjolene Buffon til å gjøre mange redninger. Jeg mener dette var en strålende forestilling av laget mitt, sa han etter kampen.

Diego Costa var Spanias spiss torsdag. Etter 67 minutter ble han erstattet av Álvaro Morata. Noen minutter før mente mange at Costa burde ha vært utvist, men også denne gangen slapp Chelsea-stjernen billig unna.

81 minutter var spilt da Italias Eder ble felt av Sergio Ramos. Dommeren måtte ha hjelp av assistentdommeren til å dømme straffe, og ut fra TV-bildene så det ut som en grei avgjørelse.

I sin landskamp nummer 108 nettet Daniele De Rossi sikkert. David de Gea ble sendt én vei og ballen den andre.

SIKRET ETT POENG: Daniele De Rossi, til høyre, jubler sammen med lagkamerat Eder etter at førstnevnte utlignet mot Spania på straffe og sikret uavgjort mellom lagene i Torino torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Tre minutter senere hadde Italia nok en stor sjanse, men denne gangen ble det ikke mål. Like etter fikk innbytter Ciro Immobile ballen over streken, men målet ble korrekt annullert for offside.

Godt dømt av assistentdommeren også i det tilfellet.

Spania var det klart beste laget i Torino. Før pause hadde de ballen i hele 76 prosent av tiden. Det er et sterkt tall på bortebane mot en så god motstander som Italia.