For Sven-Göran Eriksson må det vel nesten ha vært det man ofte omtaler som ”en halv seier”, etter heller begredelige 0-6 mot Chelsea i forrige bortekamp.

Faktum er likevel at svensken kan takke både høyere makter samt stolper og tverrliggere for at City unngikk baklengs i søndagens kamp mot Portsmouth på Fratton Park.

Eriksson bør også vurdere å legge i litt ekstra anstrengelse i julegaven til keeper Joe Hart, som skinte i mål for bortelaget. Det betyr ikke at City ikke fortjente poeng i kampen; laget slo hurtig til fremover de gangene sjansene bød seg, og hadde flere store muligheter ved blant annet Darius Vassell og Martin Petrov etter somme tider de rene oppvisninger i kontringsfotball.

Men som sin kollega på andre siden av banen hadde også Pompey-keeper David James både marginer og dyktighet med seg, og lukket igjen målet i 90 minutter.

Første gang det smalt i treverket var etter tjuefem minutters spill, da Glen Johnson regisserte og avsluttet for Portsmouth. Etter et mislykket vegg-til-vegg forsøk med Kanu fikk Johnson likevel til slutt revet til seg ballen, vendt vekk Richard Dunne i Citys midtforsvar og klinket ballen i tverrliggeren bak Joe Hart fra ti meter. City hadde forøvrig de fleste og største sjansene i første omgang, uten å finne veien til nettmaskene, og både Kanu og Kranjcar hadde store muligheter for hjemmelaget.

Underholdende hele veien

Den største sjansen i annen omgang smalt også i treverket. Formsterke Benjani fikk lagt ned til innbytter David Nugent etter 70 minutter. Fra tjue meter hamret han ballen på innsiden av stolpen og ut, til stor fortvilelese for hjemmepublikummet. Nesten like stor var sjansen til Citys Darius Vassell, som mer eller mindre bommet på ballen etter en glitrende regissert kontring av Martin Petrov. Petrov fosset inn i bakrommet, la ballen på tvers av målgården til en Vassell som aldri klarte treffe reint på ballen, i stedet traff den ham i låret og trillet inn til keeper David James.

Petrov var for øvrig i scoringsposisjon flere ganger i løpet av kampen, men uten å score. Portsmouth rev etter hvert til seg overtaket, og styrte kampen det siste kvarteret, men uten å klare overliste Hart i City-målet.

Og dermed endte det med målløst og poengdeling i sesongens hittil kanskje mest fartsfylte og underholdende 0-0-forestilling i Premier League.