Norske managere i britisk fotball har vært kortvarige affærer (se listen under). Drillo er den som har sittet lengst til nå med 10 måneder. Ronny Deilas skotske eventyr har vart siden sommeren 2014, og sånn sett overgår han Egil Olsen, Henning Berg, Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær.

Men etter det ydmykende cuptapet mot Rangers kan det være slutt for Deila i Celtic.

Deila var totalt ukjent i Skottland da han 6. juni 2014 ble ansatt som ny Celtic-manager. Da hadde Deila hatt stor suksess med Strømsgodset, og i Glasgow skulle han erstatte Neil Lennon.

Det ble seriegull på første forsøk for Deila, men det var helt som forventet. I Celtic er man ikke fornøyd uten at det også blir suksess ute i Europa, og der har ikke Deila lyktes.

Celtic tar trolig et nytt seriegull denne sesongen, men det er vanskelig for fansen å huske etter søndagens nederlag mot Rangers.

Slik har det gått med de andre norske trenerne som har prøvd seg i britisk fotball:

10 MÅNEDER: Egil «Drillo» Olsen og Lars Tjærnås (til venstre) under kampen mot Bradford 30. april 2000. Det ble deres siste kamp i Wimbledon. Foto: Howard Walker, Reuters

Egil «Drillo» Olsen, Wimbledon

1. mai 2000 var det over og ut for Drillo og Lars Tjærnås i Wimbledon etter 10 måneder og 23 dager i klubben. De norske eierne Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke gjorde et siste desperat forsøk på å berge klubben fra nedrykk.

– Det er litt bittert ikke å få gjøre seg ferdig. For jeg tror fremdeles at de kommer til å klare seg, sa Drillo etter at Dons hadde gått på sitt åttende strake tap og havnet under nedrykksstreken etter 0-3 tap for dumperival Bradford.

– Jeg hadde en lang prat med Egil etter tapet mot Bradford, og vi tok i fellesskap avgjørelsen om at det trengtes en forandring, sa Gjelsten.

57 DAGER: Henning Berg ankommer Ewood Park til sin første hjemmekamp som Blackburn-manager mot Birmingham. Kampen endte 1-1. Berg var ferdig etter 57 dager. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Henning Berg, Blackburn

Berg var stor helt som spiller i Blackburn, men som manager varte han bare i 57 dager. 27. desember 2012, midt i romjulen, kom budskapet.

«Denne avgjørelsen er tatt etter en rekke skuffende resultater», sto det i en uttalelse på klubbens nettsted.

Berg skulle lede Blackburn opp igjen i Premier League, men under nordmannen ble det tap i seks av ti seriekamper.

– Det bærer preg av amatørskap fra klubbens side å ansette en manager og rope på opprykk, så går det ti kamper og så ombestemmer de seg. Blackburn må se på hva de driver med på eiersiden, uttalte tidligere Blackburn-spiller Lars Bohinen.

6 MÅNEDER: Ståle Solbakken fikk ikke dreis på Wolverhampton og ble lempet ut etter et halvt år. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

Ståle Solbakken, Wolverhampton

Kun ni dager etter Berg-sparkingen kom meldingen om at Solbakken hadde fått fyken i Wolverhampton. Da hadde han hatt jobben i 6 måneder og 4 dager.

Wolves hadde tapt tre strake kamper i ligaen, og det toppet seg med cuptap mot Luton.

– Jeg er bitter og forbannet over at jeg ikke får muligheten til å fullføre det jeg har begynt på. Samtidig er jeg ikke dummere enn at skjønner at dette er mekanismene i fotball, sa Solbakken.

8 MÅNEDER: Ole Gunnar Solskjær fikk aldri muligheten til å fullføre sesongen med Cardiff. Foto: Darren Staples, Reuters

Ole Gunnar Solskjær, Cardiff

I september 2014 skilte Cardiff lag med Solskjær etter 8 måneder og 16 dager. Solskjær hadde ikke klart å redde Cardiff fra nedrykk, og laget fikk dessuten en dårlig sesongstart i Championship.

Solskjær begrunnet avskjeden i Cardiff med «forskjeller i filosofi».

– Jeg var skuffet over at han sa det. Han burde heller sagt tusen takk og reist. Resultatene var mot ham. Det vet alle, sa Cardiff-eier Vincent Tan.