Tidligere denne måneden ble det avholdt folketingsvalg i Danmark. Det mest oppsiktsvekkende ved valgresultatet var fremgangen til innvandringskritiske Dansk Folkeparti.

Partiet fikk hele 21 prosent av stemmene, og fikk dermed 37 representanter i Folketinget. Dermed er partiet ledet av Kristian Thulesen Dahl Danmarks nest største parti etter Socialdemokraterne.

Én av de mest kjente nordmennene i Danmark, FC København-trener Ståle Solbakken (47), er mildt sagt skuffet over valget.

— Jeg var på en liten ferietur da valgresultatet kom, og jeg synes ikke det var kult. Jeg synes ikke at katastrofe er et dekkende ord engang. Det er forferdelig, sier Solbakken til den danske avisen Ekstra Bladet.

LES MER HOS AFTENPOSTEN: Valgforsker: - Uansett hva han nå gjør, vil det gå galt for Dansk Folkeparti

Viser til egen tropp

I Norge har Solbakken alltid vært klar i sin støtte av Arbeiderpartiet, som har en helt annen posisjon på det politiske spekteret enn Dansk Folkeparti.

— Det de står for strider mot alle mine grunnprinsipper. Det er veldig populistisk, og jeg tror at det skader Danmarks rykte utenfor landets grenser, sier fotballtreneren om Dansk Folkeparti.

Kristian Thulesen Dahl har hatt formidabel suksess som Dansk Folkeparti-leder. Her feirer han det oppsiktsvekkende valgresultatet. Foto: REUTERS

— Når jeg ser på mangfoldet i vår tropp, og hvordan det kan fungere, spesielt utenfor banen, synes jeg det handler om at man skal være åpen og at diskusjonen skal gå på hvordan vi tilrettelegger integreringen slik at det er plass til alle, sier Solbakken.Det pågår nå regjeringsforhandlinger i Danmark, og det er fortsatt ikke gitt at Dansk Folkeparti vil inngå i den nye regjeringen. Blant kravene partiet skal ha stilt i forhandlingene er en strammere utlendingspolitikk og gjeninnføring av grensekontrollen.

Lars Løkke Rasmussen, som er partileder i Venstre, blir trolig ny statsminister i Danmark.

Ståle Solbakken er nå i gang med å forberede laget frem mot neste sesong. I den nylig avsluttede sesongen ble Solbakkens FC København nummer to bak FC Midtjylland.