Bildetekst: MFK-supportere framme i Istanbul. Bildetekst: MFK-supportere framme i Istanbul. Foto: BJØRN BRUNVOLL

MFK-supporterne på plass i Istanbul

Optimisme blant supporterne før MFKs Europa League-åpning.

INSTANBUL: Torsdag møter Molde Fenerbahce i den første kampen i årets Europa League. Rundt 50 supportere, ledere og mediefolk ankom hotellet i Istanbul rundt halv fem lokal tid onsdag. Selv om det er noen supportere med på turen, var det mange ledige seter å se i flyet MFK hadde chartret ned til Tyrkia. Bare 10-15 av de som var med flyet var «bare» supportere.

Fikk «drømmereisemålet»

Blant de tilreisende var brødrene Krister og Kenneth Sundgot fra Tresfjord. De hadde knapt fått sjekket inn, før de hadde fått seg ei iskald pils i solsteiken på hotellet. Mange har nok vegret seg for å ta turen med tanke på det frynsete ryktet tyrkiske fans har fått, men det har ikke skremt brødrene Sundgot.

— Nei, absolutt ikke. Vi hadde muligheten nå, så da dro vi, sier Krister som også var med til Liege da MFK kvalifiserte seg til Europa League.

— Da jeg så MFK hadde mulighet til å kvalifisere seg til Europa League begynte jeg å se for meg eventuelle motstandere og hvilke steder jeg kunne tenkt meg å dra til. Da var Istanbul den første byen på den lista, fortsetter han.

Optimist

Sundgot er optimist og tror MFK kan gjøre det godt mot det tyrkiske storlaget.

— Jeg har alltid troa. Men med Van Persie og Nani blant motspillerne blir det selvsagt tøft, mener Sundgot.