Roger Federer og svensken Stefan Edberg er ikke lenger et team. Sveitseren, ranket som nummer tre i verden, går nå sine egne veier.

Edberg har vunnet seks Grand Slam-titler i karrieren sin, blir nå erstattet på trenersiden av kroaten Ivan Ljubicic. Federer han leid ham inn for å ta seg av treningsarbeidet inntil videre.

— Etter to år som har vært svært suksessrike, vil jeg takke barndomsidolet mitt, Stefan Edberg, for at han ble med i teamet mitt i 2014, skriver Roger Federer på hjemmesiden sin.

— Det var en drøm som ble virkelighet da han sa ja til å samarbeide med meg. Edberg har også lært meg veldig mye, og jeg var glad da han valgte å utvide avtalen vi hadde til å gjelde for to år, og ikke bare ett som opprinnelig, fortsetter Federer.

Den 34 år gamle sveitseren er innstilt på å fortsette på tennistoppen i ytterligere noen år, og håpet er at han skal forbedre rekorden han har i antallet Grand Slam-titler ytterligere. Det skal skje med ny trener.

Likevel er det fortsatt Severin Luhti som skal være sjefen i trenerteamet. De to har samarbeidet siden 2008. — Jeg har hatt fantastiske år med Federer, men det har hele tiden vært planen at jeg skulle gi meg etter denne sesongen, sier Edberg i en kommentar.

— Det er ingen tvil, i alle fall ikke hos meg, om at Federer fortsatt har mye å gi innen tennissporten. Han er i stand til å vinne store titler også i framtiden, og for mitt vedkommende vil jeg alltid føle meg som en del av hans team, sier svensken.

(©NTB)