Jaysuma Ndure (t.h) havnet sist i 200 meter-finalen. Vant? Usain Bolt. Selvfølgelig.

MOSKVA (Aftenposten.no): Jaysuma Saidy Ndure hadde en kort opptreden i pressesonen etter sin 200-meter. Han fant VGs åpningsspørsmål så frekt at han gikk.

– Hvorfor løp du så dårlig? spurte VG-reporter Øystein Jarlsbo da Jays kom til den såkalte mixed zone – der utøverne møter pressen. Det burde ikke Jarlsbo ha gjort – i alle fall ikke om han hadde ønsket et lengre intervju, etter at Jays ble sist på 200-meterfinalen.

— Var det dårlig? s varte BUL-gutten og tente på flere av pluggene.

— Hadde du gjort en bedre jobb, eller? Du hadde blitt 100 meter etter alle de andre! Jeg er veldig fornøyd. Hadde jeg ikke vært det, ville jeg vært dum i hodet – og det er jeg ikke.

Uærbødig, mente Jays

Jays løp inn til åttende og sisteplass med 20,37, men det var visst lettere å bære enn åpningsspørsmålet til VG. Tydelig opphisset og irritert fortsatte BUL-løperen:

— Jeg er fornøyd og stolt, og jeg vil takke alle i støtteapparatet som har hjulpet meg. Jeg trodde ikke jeg skulle få løpe i VM, fortsatte Jays – og hintet til skaden som satte ham utenfor 100-meteren.

Så gikk han - uten at noen av de andre journalistene fikk stilt ham ett eneste spørsmål.

Presseveileder Halvor Lea ble av VG spurt om han kunne hente Jays tilbake, men Lea kom tilbake alene og fortalte at Jays hadde oppfattet åpningsspørsmålet som uærbødig.