TRONDHEIM (Adressa.no): Advokat Peter Berg uttalte overfor den danske avisen Ekstra Bladet at Nicki Bille Nielsen ikke kunne gjenkjenne seg i grunnlaget til at det ble tatt ut tiltale for vold mot politiet.

— Vi avviser tiltalen og har samtidig en klage til behandling hos politimyndighetene. Den skal ferdigbehandles, før rettsaken begynner, sier Berg til Ekstra Bladet.

- Urettferdig

Rettssaken kommer til å bli berammet til oktober. Men innen den tid skal altså klagen på politiets håndtering av pågripelsen natt til 18.april, opp til vurdering.

26-åringen ble pågrepet av to politikonstabler for å ha sparket til en parkeringsautomat i København sentrum natt til 18.april. I ettertid har RBK-spissen blitt siktet av København-politiet og nå tiltalt som følge av at han skal ha bitt en politimann.

Bille nektet for anklagene i avhør og tok til motmæle. Den danske landslagsspilleren mener politiet opptrådde klanderverdig under pågripelsen, noe flere videoer skal bekrefte. Derfor har Bille, gjennom sin advokat Peter Berg, klaget på politiets håndtering.

— Man har et slikt system i Danmark at man i slike saker kan klage til en bestemt myndighet. Det har vi nå gjort siden vi mener Nicki Bille ble urettferdig behandlet under pågripelsen, sa Peter Berg til adressa.no 25.april.

Klaget inn politiet

Han sendte derfor en klage til Den uavhengige politimyndigheten (DUP), som skal komme fram til om politiet gjorde noen feil under pågripelsen.

— Hvorfor vi gjør det kan man tenke seg etter å ha lest om det i mediene de siste dagene. Vi er av den oppfattelse av at den harde pågripelsen var helt unødvendig, og har derfor klaget politiet inn for DUP, sa Berg en uke etter hendelsen i København sentrum.

- Avgjørelse i august

En avgjørelse hos politimyndigheten er ventet i løpet av neste måned.

— Vi behandler en sak om videreformidling av fortrolige opplysninger til pressen i forbindelse med at navnet hans kom fram. I tillegg behandler vi en sak hvor det er klaget over hardhendt pågripelse, sier Kirsten Dyrman, direktøren DUP overfor det danske nyhetsbyrået Ritzau, som overfor nyhetsbyrået påpeker at saken fortsatt er til behandling, og at en avgjørelse trolig kommer i august.

Trente for seg selv

Hovedpersonen selv trente lett på Lerkendal tirsdag. Han tok seg tid til å svare på få spørsmål til et samlet pressekorps etter å ha avsluttet den lette balløkten, i et ledd til å bli skadefri fra ankelskaden han pådro seg for fire uker siden.

— Jeg har visst om dette i tre-fire uker. Det er ikke noe som er annerledes nå i dag enn da. Jeg har levd normalt, og tenker ikke noe på det, sier Nielsen til adressa.no om tiltalen og rettssaken.

— Jeg skulle gjerne blitt ferdig med det fortest mulig, men jeg skjønner at det er saker foran i køen som må behandles først, sier Nielsen.