GULLJUBEL: Kåre Ingebrigtsen feirer etter at RBK sikret seriemesterskapet i Drammen. På søndag kommer Haugesund til Lerkendal. Geir Håvard Hjelde og Fredrik Midtsjø til venstre. GULLJUBEL: Kåre Ingebrigtsen feirer etter at RBK sikret seriemesterskapet i Drammen. På søndag kommer Haugesund til Lerkendal. Geir Håvard Hjelde og Fredrik Midtsjø til venstre. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

- Festen i Drammen var en kinaputt. På søndag kommer fyrverkeriet

Ifølge Kåre Ingebrigtsen er motivasjonen på topp, selv om gullet allerede er sikret.

Etter to dager med gullfest og kakespising, var Rosenborg-spillerne tilbake på treningsfeltet tirsdag ettermiddag. Serimesterne hadde en lett trening med mye lek og moro, men Kåre Ingebrigtsen er klar på at det ikke blir tid til å hvile på laurbærene denne uken. For på søndag skal Haugesund slås på Lerkendal.

— Vi har null problemer med å motivere oss til søndagen. Vi hadde en liten feiring på søndag nå og den store feiringa skal vi ha med Rosenborg-supporterne her på Lerkendal. Vi skal få medaljer og det er det som er festen. Det i Drammen var en kinaputt – nå kommer hele fyrverkeriet, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Vil avslutte med et smell

Selv om seriegullet allerede er sikret, vil Rosenborg-treneren gi fansen en siste god opplevelse på hjemmebane.

— Vi har hatt utrolig mange fine kvelder på Lerkendal i år og nå handler det om å avslutte eliteseriesesongen på Lerkendal med et smell, sier han.

Et annet viktig poeng for Ingebrigtsen er at Rosenborg ennå ikke har tapt på hjemmebane i ligaen i år. Før sesongen understreket han viktigheten av å være ubeseiret på Lerkendal og det står han på fortsatt, selv etter gullet er sikret.

— Det er viktig for oss å klare det, ikke minst for at motstanderne skal vite at det er en stund siden vi har tapt her, sier han.

Kan bli beste siden 1997

Dersom RBK vinner har de et gjennomsnitt på 2,46 poeng per hjemmekamp i år. Man må tilbake til 1997 (2,53 poeng) for å finne en bedre hjemmesesong for trønderne.

— Det sier litt om hvor solide vi har vært og hvor vanskelig det er å komme hit. Det er uaktuelt å tape mot Haugesund, avslutter Ingebrigtsen klart.