— Jeg har lest sitatene til Brann-spillerne etter tapet mot Nest-Sotra. De hadde gjort det de skulle før kampen, så innsatsen og intensiteten var ikke der den skulle være. Vi var veldig bevisst med tanke på det inn mot denne kampen, sier Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen.

Glapp nesten tremålsledelse

I 70 minutter overkjørte bjørnene laget som ligger på nedrykksplassen i Toppserien, men en dårlig avslutning på kampen gjorde at det til slutt endte 3–2. — Vi ledet ryddig og fortjent 3-0, men så ble vi litt sløve det siste kvarteret og slapp dem inn i kampen igjen. Det er veldig unødvendig, og vi ble påminnet om hvordan vi har sett ut tidligere, sier han, med klar henvisning til den svake sesongen.

Allerede etter ti minutter ledet vertene, etter scoring av Karoline Heimvik Haugland. Deretter puttet både Lauren Bohaboy og Cecilie Redisch Kvamme, noe som i stor grad sikret at poengene forble i Arna.

— Var for romantiske

Etter å ha vært på nedrykkets rand for bare et par måneder siden, ser Arna-Bjørnar igjen ut som det laget som tok tre strake tredjeplasser i serien.

— Vi var for romantiske i inngangen til denne sesongen. Vi må begynne å skaffe oss en defensiv plattform som er større og mer stabil enn det vi gikk inn med i årets sesong, sier treneren.

Det er hovedlærdommen Hagen har etter sitt første år som hovedtrener for Toppserieklubben. Med fem seire på de siste syv oppgjørene har arnabuene likevel klatret til en respektabel syvendeplass.

— Sånn som sesongen har utviklet seg, må vi være fornøyd med den tabellplasseringen. Sjansen til å kapre 6.-plassen røk siden Klepp tok poeng mot Amazon, men vi har også et ansvar mot de andre bunnlagene, sier Hagen.

Gratulasjoner til rivalen

Et av de andre bunnlagene er Sandviken, som lørdag sikret plassen i den øverste divisjonen. Blant annet takket være Arna-Bjørnars seier over sisteplasserte Medkila.

Det gledet Arna-Bjørnar-treneren.

— Det er bare å si gratulerer til Sandviken. At de er trygge etter 21 kamper, viser at de er gode nok for Toppserien. Det gir oss også en ekstra dimensjon at Sandviken som lokalrival og er med. Det er i hvert fall to kamper til neste år med ekstra betydning, sier Hagen.

Og de to bergenslagene møtes til lokalderby neste lørdag, i det som også blir sesongavslutning i Toppserien.