Kpozos agent er Patrick Mörk, samme mann som sto bak «Kaz» Sokolowskis overgang til TIL i 1991.

– Det er noen år siden jeg har hjulpet TIL med spillerovergang. Jeg hjalp TIL en del da Tore Rismo var sportssjef og den første jeg kommer på nå er «Kaz» Sokolowski, sier Mörk.

Mörk står blant flere overganger til TIL: Patrice Bernier, Afo Dodoo, Patrik Karlsson og Kenny Stamatopoulos.

foto
VELKOMST: TILs fysiske trener Truls Hallen møtte Patrick Kpozo på flyplassen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Større ligaer

Ifølge Mörk er dette en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

– Tromsø har lenge søkt etter en venstreback. Både media og fans har vært overrasket over at Kpozo ikke har fått spille, så han var i en dårlig situasjon, så dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Mörk.

Kpozo kom rett inn på laget da Rikard Norling tok over i fjor sommer, men siden har 19-åringen havnet i kulden.

– Han var en attraksjon da han begynte å spille og alle trodde han skulle bli AIKs neste store salg til utlandet, men så har Norling endret oppfatning og lagt om formasjonen til 3–5–2. Jeg vet ikke hvorfor de ikke ville satse på Kpozo, men nå har de også hentet en kroat (Stipe Vrdoljak, red.anm.), så derfor er det perfekt at Kpozo får komme til Tromsø og spille igjen og få tilbake selvtilliten. Jeg er sikker på at dette er en spiller som vil bli solgt fra Skandinavia til større ligaer over tid, sier agenten.

– Gjennomsnittlig lønn

Utlånsavtalen går til 20. juli, men det ligger en opsjon i avtalen på en forlengelse. TIL betaler kun lønnen til spilleren.

– Jeg vil ikke gå inn på det, men han har vel en gjennomsnittlig lønn i TIL, sier Mörk.

At han spiller seg rett inn på laget er ikke Mörk i tvil om.

– Det tar jeg nesten for gitt, så det tror jeg absolutt at han gjør, sier han.

Skade satt han ut

Patrick Kpozo var glad for å ankomme Tromsø onsdag formiddag.

– Det kjennes bra å være her. Jeg vet ikke mye, men har hørt at Tromsø er et bra lag. Jeg håper å utvikle meg som spiller og at dette kan hjelpe meg til å ta det neste steget, sier Kpozo, som kom inn på laget og så mistet plassen samme halvår i fjor høst i AIK.

– Jeg spilte fast, men så ble jeg skadet fire runder før slutt med en leggskade som holdt meg ute en måneds tid. Siden har jeg vært skadefri og er fysisk på topp nå, sier Kpozo, som beskriver seg som en vingbacktype.

Kan miste syv kamper

Men et lite skår i gleden, er at det i verste fall kan ta lang tid før Kpozo blir spilleklar.

– Vi vet ikke når arbeidstillatelsen går i orden. I beste fall skjer det før helgen, men i verste fall må vi vente en måneds tid, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Det betyr at Kpozo kan måtte stå over syv kamper. Seks i serien og en i cupen.

– Det er en risiko vi har vært klar over når vi gjorde denne avtalen. Det er mange kamper igjen også i mai og juni, sier Johansen.

– Det kan ta litt tid, men jeg håper det går fort, sier Kpozo.

Avtalen med Kpozo går ut 20. juli, men senest 20. juni må TIL vurdere om de skal benytte opsjonen til å forlenge avtalen.

– Per nå tilsier ikke noe at det skal skje med tanke på at Tom Høgli kommer tilbake, men vi ønsker å ha den muligheten, sier Johansen.