I dag melder flere tyrkiske nettaviser at Bursaspor planlegger å ta kontakt med Rosenborg denne uken med tanke på en overgang for unggutten Markus Henriksen.

Etter det adressa.no kjenner til stemmer det at den tyrkiske toppklubben har vist interesse for Rosenborgs midtbanespiller, men det skal foreløpig ikke ha tikket inn et bud på Brakka.

Henriksens agent Lars Petter Fosdahl i agentselskapet Stars&Friends ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor adressa.no, men bekrefter at det er mange klubber som «har Henriksen på radaren».

Samtidig avviser han at det er aktuelt med en overgang til tyrkisk fotball nå.

— Jeg tror ikke Markus er der i karrieren at han skal til Bursaspor og tyrkisk liga nå. Det er kanskje ikke det naturlige steget nå, sier Fosdahl.

- Hva er det naturlige steget for Henriksen?

— Det naturlige for Markus er å bidra til å ta Rosenborg til Europaligaen, for at han selv og de andre unge spillerne i Rosenborg får muligheten til å utvikle seg i en europeisk turnering.

Fosdahl mener det er helt naturlig at det er interesse fra utenlandske klubber for Henriksen, som fikk sin første a-landskamp i fjor høst.

— Markus tar nye steg hele tiden, men så sent som i fjor valgte vi å forlenge med Rosenborg fordi Markus og familien hans mener det er der han utvikler seg best akkurat nå, sier Fosdahl.

- Betyr det at han blir i Rosenborg i hvert fall ut denne sesongen?

- Man kan aldri si noe definitivt. Men det å kvalifisere seg til Europa er ekstremt viktig akkurat nå.

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, sier til nrk.no at Henriksen kan få gå – om prisen er rett.

— Generelt sett er alle spillere til salgs til den rette prisen, men i utgangspunktet er vi interesserte i å beholde Markus en stund til, sier han – uten å ville kommentere den eventuelle interessen fra Bursaspor.