KOMMENTAR (Sunnmørsposten): I Molde FK leker de ikke butikk. Erling Moe ble forfremmet da Tor Ole Skullerud fikk fyken i august, men til tross for bra resultater ble Moe skyflet ut av manager-kontoret da Ole Gunnar Solskjær endelig lot seg overtale.

Mange trodde at Solskjær ikke ville la seg lokke tilbake til Molde – for hva har han vel å bevise der? Han ga MFK gull og glitter sist han trente blåtrøyene, og Solskjær har ikke lagt skjul på at hans høyeste ønske rent profesjonelt var å slå gjennom som trener i utlandet. Og aller helst England.

Men etter at han fikk sparken i Cardiff av en rabiat malaysisk eier, har tilbudene fra balløya helt stoppet opp. Solskjær gjorde en del taktisk uheldige kjøp i Cardiff, det første han gjorde var å hente inn tre norske spillere. Og ingen av dem gikk inn på laget (Berget, Eikrem og Dæhli). Det heftet ved ham i hele hans tid der, som for øvrig ikke ble lang.

Sunnmørspostens Helge Skuseth kommenterer Moldes ansettelse av Ole Gunnar Solskjær.

Massiv masingJeg går ut fra at MFK har maset massivt på Solskjær før han nå endelig takket ja. Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten pleier ikke å ta nei for et nei, og nå har de altså fått trollmannen tilbake.

Og som Solskjær selv sier, det Molde han overtar nå har en mye bedre stall enn den gjengen han overtok første gang. Da ble det handlet enormt, det trenger ikke Solskjær nødvendigvis gjøre nå.

Han gjør altså comeback alt mot Celtic torsdag. Dermed vil tribunene fylles opp på Aker stadion, tilbakebetalingen er allerede i gang.

Lurveleven

Og søndag kommer Solskjær altså til Ålesund. Det virker som om Solskjær ikke er spesielt glad i AaFK, i sin siste sesong som Molde-trener klarte han å skape et lurveleven foran seriekampen i Molde fordi AaFK-trener Jan Jönsson hadde uttrykt skuffelse over at Solskjær sendte et halvvegs B-lag til generalprøven før seriestart.

Solskjær tolket det dithen at AaFK mente det var et B-stempel over de spillerne som spilte generalprøven, noe han ville ha seg frabedt. Og fyrte opp sine spillere voldsomt med Jönsson-sitater før de gikk ut og banket AaFK grundig i seriekampen. Som de har for vane – hver gang.

AaFKs oppgave blir ikke akkurat enklere med Solskjær ved roret igjen. Nå skal alle spillerne vise ham hva de står for, Solskjær har en ufattelig høy stjerne i MFKs spillerstall, i ledelsen og hos den vanlige moldenser. Han kan kanskje ikke gå på vannet, men han kan vasse!

Fair sjanse

Likevel, AaFK har en fair sjanse til poeng søndag. Ikke minst fordi Molde skal gjennom en knalltøff Europaligakamp mot Celtic kun tre dager før. Den sitter i beina og i hodet også på søndag. Nå har Molde en bred stall, men ikke så bred at Solskjær kan bytte ut hele gjengen til AaFK-kampen. Og AaFK kan endelig gå til denne kampen med senkede skuldre og ny selvtillit etter knallkampen mot Stabæk. Kontrakten er sikret, og er det noen Trond Fredriksen har lyst til å slå så er det Molde. Det har ikke skjedd i en seriøs kamp siden 2003, og det er altfor lenge siden.

Velkommen tilbake, Ole Gunnar, du skal få en varm velkomst i Ålesund. En allerede brennheit kamp har fått et ekstra moment med denne siste utviklingen, det er bare å glede seg.

Men at Erling Moe ikke fikk lov til å lede Molde i de tre siste seriekampene, er litt vanskelig å skjønne. Det hadde ikke denne hedersmannen fortjent. Selv om både han og MFK vil påstå at dette var i full forståelse med alle parter.