Molde – Tromsø 4-0

Aker Stadion (rbnett.no): Tromsø kom til Aker Stadion i jakt etter tre poeng for å komme seg opp fra nedrykksplassene.

Mjøndalen hadde tapt lørdag og Start går mot tap mot Rosenborg i skrivende stund.

Molde viste seg å bli for sterke for ”Gutan” fra nord. Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre plukket fire baller ut av eget nett. Tromsø fikk også et rødt kort etter at Marin Orsulic fikk to gule.

Dermed er det ingen seire og seks tap på de siste ti kampene. Tromsø-trener Bård Flovik gir fortsatt ikke opp håpet om toppseriespill neste år.

— Ser man på rekken så brenner det under beina, ja. Samtidig så ser vi at Mjøndalen tapte i går og Start har fått en tøff start i Trondheim. Det er en fattig trøst. Det er bare fire uavgjort og det er for lite poengfangst.

Vanskelig debut

Tromsø hadde problemer med å komme seg fremover i banen. Molde brøt ofte og Flovik synes laget var jevnt før Eirik Hestad satt inn dagens første mål. Tromsø hadde også en debutant på topp grunnet suspensjonen til Zdenek Ondrasek. Runar Espejord fikk det vanskelig i debuten.

— Kampen lå og bikket. Molde scorer på sine to første muligheter. Jeg synes at vi spilte på oss brudd og Molde får selvtillit med målene. Da blir de lekne og det blir vanskelig for oss. Det ble også vanskelig for Runar på topp. Han spiller mot sterke stoppere og fikk ikke bevegelsene rundt seg. Synes han kommer greit ut av det, oppsummerer Flovik.

Retur for Kind Bendiksen

Moldes midtbanespiller Thomas Kind Bendiksen er for tiden uttlånt til gamleklubben. Han slo et par gode dødballer, men fikk som resten av laget en vanskelig kamp. Han sier at det er bare å skryte over Molde

— Vi fikk det tøft mot et veldig godt Molde-lag. Etter Erling tok over har laget sett veldig bra ut og jeg følger med på de. Skulle ønske de ikke hadde dagen i dag, men det hadde de. Vi må være best på alt for å hente noe her, og det var vi ikke, forteller Kind Bendiksen.

Fokus på Tromsø

Til våren er det et par spørsmål for midtbanespilleren. Han har muligheten til å komme tilbake til Molde som fortsatt eier han.

Flovik sier det er en god spiller, og at Kind Bendiksen selv må ta valget om hvorvidt han vil bli. Kind Bendiksen tenker ikke på våren i det hele tatt.

— Vi er i en så viktig situajson at det tenker jeg ikke på. Mitt fokus er på 100% på Tromsø. På treninger og kamp. Jeg kan ikke forholde meg til det før sesongen er over.

Tromsø skal være vertskap for Viking på Alfheim Stadion etter landslagspausen. 18.oktober sparkes kampen i gang hvor Viking skal kjempe for medaljehåpet og Tromsø for tilværelsen.