Det måtte ekstraomganger til for å kåre en italiensk cupmester i Roma da det sto 0-0 etter full tid. Etter 110 spilte minutter satte innbytter Álvaro Morata inn det avgjørende målet som gjorde at Juventus kunne juble enda en tittel. Torino-klubben vant nylig serien for femte sesong på rad.

Det er første gang et italiensk lag vinner både serie og cup to år på rad.

Fort gjort

Spanske Morata hadde bare vært på banen i to minutter da han fikk stå umarkert bakerst i feltet. På volley sendte han ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Milan gjorde et godt forsøk på å snyte seriemesteren for en ny tittel og var det førende lag både målt i ballbesittelse og avslutninger. Scoringer ble det ikke av det.

Med tap i cupfinalen blir det ingen spill i Europa for Milan neste sesong. Laget havnet helt nede på sjuendeplass på tabellen og var avhengig av å vinne cupfinalen for å få muligheten i europaligaen.

Sassuolo-jubel

Milan-tapet betyr at Sassuolo, som ble nummer seks i serien, får sjansen i europaligaen.

I desperasjon etter Juventus' ledermål prøvde Keisuke Honda å filme til seg et straffespark, men dommeren lot seg ikke lure. Heller ikke innbytter Mario Balotelli lyktes i Milans sluttspurt.

Det er 11. gang Juventus vinner den italienske cupen. (©NTB)