Swansea — Manchester City 1-1:

Siste runde i Premier League ble i formiddag preget av den mistenkelige pakken funnet på Manchester Uniteds hjemmestadion, Old Trafford. Men til tross for at den kampen ble avlyst, gikk de andre som planlagt.

Leicester hadde allerede vunnet ligaen, og derfor lå den store spenningen i hvem som kapret den siste plassen blant topp fire, som sikrer heder, ære og en kvalifisering til Champions League neste sesong.

Den duellen sto nettopp mellom Manchester United og byrival Manchester City. Men før Manchester United får spilt kampen som egentlig skulle spilles i dag, er det avgjort.

Med uavgjort mot Swansea sikret City den gjeve fjerdeplassen. Dersom United skal vippe City ned nå, må de vinne med 19 mål i kampen mot Bournemouth.

Kelechi Iheanacho scoret det målet som ble avgjørende i kampen om fjerdeplassen. Foto: NTB Scanpix

Tottenham snublet

Mens Tottenham, som faktisk lå an til å kunne kjempe om gullet tidligere i vår, har hatt en trå periode. Også i dag røk de på et ydmykende tap mot allerede nedrykksklare Newcastle. 1-5 ble det forsmedelige resultatet etter 90 minutter.

KOLLAPSET: Tottenham og Harry Kane kollapset fullstendig mot nedrykksklare Newcastle. Foto: NTB Scanpix

Det vil si at de detter ned til tredjeplass på tabellen, forbigått av London-rival Arsenal. Dermed havner Spurs nok en gang bak de rødkledde på tabellen, noe de har gjort i 21 år.

— Vi er veldig skuffet. Dette er ikke til å tro, sier en tydelig skuffet Mauricio Pochettino i intervjuet vist på TV 2. Les også:

Hat trick

Arsenal sørget på sin side for en pangavslutning på 2015/2016-sesongen, da de slo tabelljumbo Aston Villa på eget gress. Olivier Giroud ordnet det med et hat trick. Arsenal går også inn i sin 20. Champions League-sesong på rad.

Chelsea klarte til en viss grad også å stagge gullvinner Leicester i deres møte på Stamford Bridge. Det oppgjøret endte 1-1, etter straffescoring av Cesc Fabregas, før Leicester utliknet ved Danny Drinkwater snaue ti minutter før slutt.

Tottenhams Harry Kane ble for øvrig sesongens toppscorer, med 25 nettkjenninger. På plassene bak følger Citys Sergio Agüero og Leicesters Jamie Vardy, begge med 24 scoringer.

HYLLET: Leicester og trener Claudio Rainieri ble hyllet foran kampen mot Chelsea på Stamford Bridge. Foto: NTB Scanpix