I den prestisjetunge Holmenkollstafetten, var det et revansjesugent Gular-lag som løp inn til annenplass.

— Vi hadde lyst å revansjere oss fra den dystre fjerdeplassen i fjor. Så jeg tror hele laget var ganske fornøyd i dag, sier Leonard-Johan Nesheim, som løp ankeretappen for Gular.

De har ikke løftet trofeet siden 2013, og i år igjen måtte de se seg slått av arrangørklubben Tjalve, som kom i mål ett minutt foran Gular.

Nesheim løp sin andre Holmenkollstafett for Gular. Sammen med resten av laget, var det pallen som var målet, men de hadde troen på at de kunne slå Tjalve.

— Stafett er stafett, og der kan alt skje. På en god dag kunne vi fint tatt de tror jeg, ingen ting er avgjort før man har passert mål.

Gode resultater fra Bergen

Men det var ikke bare herrene til Gular som kunne juble for medalje på Bislett. Damelaget løp i mål på 1:01:37, bare 21 sekunder bak annenplassen. En sterk forbedring fra syvendeplassen i fjor.

Mens damelaget til Gular var de eneste representantene fra Bergen i elitepuljen, var det flere på herresiden.

Gneist, Varegg og Gular sitt annetlag, stilte alle til start. Gneist gjorde et sterkt løp, og kom på en solid sjetteplass – kun 2:34 bak førsteplassen, og ett surt sekund bak Ullensaker/Kisa på femteplass.

Folkefest

Holmenkollstafetten har blitt en fast tradisjon, og hvert år siden 1923 har stafetten blitt arrangert i starten av mai. Løpsfesten blir kalt for «vårens vakreste eventyr», er et sikkert vårtegn i hovedstaden.

— Det var veldig kjekt, det var mye liv på tribunen. Det var folk over hele løypen, og det var mye liv og god stemning langs hele løypen, sier Nesheim.

Selv om annenplassen er verdt en feiring, er det ikke sikkert Gular-gjengen får tid til det med en gang.

— Jeg vet ikke om det blir så mye feiring, vi skal snart ta fly hjem, men kanskje det blir litt feiring på flyplassen. Litt må vi i hvert fall få til.