Burnley slo Queens Park Rangers 1-0 hjemme på Turf Moor mandag. Dermed er klubben tilbake i Premier League etter nedrykket forrige sesong.

Et opprykk til Englands toppdivisjon er gjevt på alle måter, også økonomisk. Det er anslått å ha en verdi på godt over 1 milliard kroner.

– Dette er magisk, en utrolig følelse. Vi kjente på kroppen at forventningene var høye før kampstart, sier matchvinner Sam Vokes.

– Det er sprøtt. Kampen var litt nervøs, men vi kom oss over målstreken til slutt, sier lagkamerat Andre Gray.

Fredrik Ulvestad har ikke spilt kamp for A-laget til Burnley siden 8. mars, men kan uansett juble for opprykk.

Fredrik Ulvestad var ikke med i Burnleys tropp mandag. Han har fått lite spilletid denne sesongen.Den tidligere Aalesund-spilleren fikk sin Premier League-debut med Burnley på tampen av forrige sesong, men denne sesongen er det blitt mye reservelagsfotball for Ulvestad.

Boro eller Brighton slår følge

Utgangspunktet var greit for Burnley før kampen mot QPR: Med seier ville opprykket være i boks. Det var klart etter at Brighton tidligere mandag bare klarte 1-1 hjemme mot Derby. Dermed står både Middlesbrough og Brighton med 88 poeng foran siste serierunde kommende lørdag, og da møtes nettopp Boro og Brighton.

Kun ett av lagene kan dermed passere Burnley på tabellen, og to lag rykker direkte opp.

Nå er Brighton avhengig av seier i sesongavslutningen. Med uavgjort rykker Boro opp på bedre målforskjell, mens Brighton da må ut i playoff om den tredje og siste opprykksplassen. De andre playofflagene som er bekreftet er Hull (med Adama Diomande), Derby og Sheffield Wednesday.

Det var et spent Burnley-publikum som hadde møtt frem, og i 1. omgang fikk de se et nervøst Burnley-lag med høye skuldre. De slet med å skape det store mot QPR, og ved pause sto det 0-0.

Burnley-fansen kan juble over opprykk en runde før slutt. Foto: Digitalsport

Sam Vokes ble helten

Burnley visste at de ville få en ny matchball mot nedrykksklare Charlton lørdag, men aller helst ville manager Sean Dyche sikre opprykket nå.

2. omgang åpnet med to store Burnley-sjanser, og etter 61 minutter kom det befriende 1-0-målet. David Jones' frispark havnet på hodet til Sam Vokes, og nå var stemningen ekstatisk på Turf Moor.

Minutter senere hadde QPR et stolpetreff, men Burnley kunne puste lettet ut.