UTE: Espen "Shampo" Knutsen og Vålerenga er ute av NM-sluttspillet. Lørenskog går til finale. UTE: Espen "Shampo" Knutsen og Vålerenga er ute av NM-sluttspillet. Lørenskog går til finale. Foto: NTB Scanpix

Vålerenga kollapset - Lørenskog til NM-finalen

Vålerenga ble rett og slett hakket for små mot Lørenskog i NM-semifinalen, og finaledrømmen er knust.

Lørenskog — Vålerenga 5-2, 4-1 i kamper:

Vålerenga åpnet giftig og hissig, og tok ledelsen på bortebane i Lørenskog. Men det ble også det.

— Det er jævlig tungt. Vi har vært nære i alle kampene, men ikke i dag, faktisk. Vi kommer bra ut, men de tar over. Det er ikke nok sprut igjen. For oss er det vinn eller forsvinn, men man prøver å ikke tenke på det. Men det var mer på spill for oss enn for dem, sier Vålerengas Martin Laumann Ylven til TV 2.

For Kenneth Larsens menn hadde et spillmessig overtak, og snudde allerede i første periode kampen i sin favør. Da Stefan Espeland og Tony Romano i løpet av andre periode satte hver sin scoring, var håpet i realiteten ute.

Espen «Shampo» Knutsens gutter satte riktignok en trøstescoring, men lite hjalp det da Lørenskog økte til 5-2. — Det er selvfølgelig deilig. Det kunne fort blitt et par ekstra kamper, så vi skal være fornøyde med å være videre etter fem kamper. Vi har nok hatt større kontroll her enn før. De første ti minuttene henger vi ikke med, men senere er vi best i alt, egentlig. Alt kan skje nå, sier Lørenskog-spiller Robin Dahlstrøm til TV 2. — Vålerenga hadde mer på lager enn det vi trodde, men vi scorer på sjansene våre og er effektive. En litt merkelig kamp, sier trener Larsen.

I sluttminuttene ble det også blodig i Lørenskog, da Robin Sterner fikk ei Vålerenga-skøyte i fjeset og mistet ei tann.

Mens semifinalene er ferdigspilt i denne duellen, går det videre mellom Storhamar og Stavanger Oilers. Oilers leder 4-2 i kamper.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: