— Det ser ut til at jeg kommer til å signere. Det er noen små brikker som må falle på plass, men jeg føler at vi er på god vei til å bli enige om en avtale og et opplegg, sier sørlendingen.

Årsaken til at han har sådd tvil rundt om han ville fortsette, har vært av hensyn til Suzanna Henriksen, som han skal gifte seg med i sommer.

— For meg har det vært utrolig viktig med støtte på hjemmebane, sier Skarli.

40 pallplasseringer internasjonalt

Med ham som landslagstrener i to år, har de norske løperne oppnådd 40 internasjonale pallplasseringer — inkludert fem VM-medaljer. Det gir håp og motivasjon foran OL i Sør-Korea i 2018, som er det som trigger ham mest.

— Vi har veldig mange unge utøvere som er spennende og har mye ugjort. Det å ta medaljer i OL hadde vært veldig stort. Og i VM i vinter så vi at det til og med er mulig å ta gull på lagtempo ettersom små marginer skilte opp fra sølvet. Dessuten er Sverre (Lunde Pedersen) et unikum, og slike utøvere får du ikke mulighet til å jobbe med ofte, sier Åmli-gutten, og sikter til sølvvinneren i allround-VM.

- Avgjøres i løpet av kort tid

- Når bestemmer du deg?

— I løpet av veldig kort tid. Men både jeg og Skøyteforbundet planlegger at jeg skal fortsette, og jeg har allerede brukt mye tid på å planlegge slik at vi skal gjøre best mulig inn mot OL i 2018, røper Skarli.

Da Fædrelandsvennen intervjuet Halvor Lauvstad 25. mars, la ikke generalsekretæren i Norges Skøyteforbund skjul på viktigheten av å få med Skarli videre.

— Først og fremst må han tenke på seg selv og sitt liv, men jeg håper for alt i verden at han har lyst og mulighet til å fortsette, uttalte Lauvstad.