Vålerenga må klare seg uten backen Erik Follestad Johansen (26) kommende sesong.

Erik Follestad Johansen gir seg med ishockey. Foto: NTB Scanpix

Asker-gutten har bestemt seg for å legge opp.Mange ble kjent med "Folle" gjennom de to sesongene av TV 2-serien «Iskrigerne». Men nå er det slutt.

I medgang og i motgang

— Jeg har slitt med motivasjonen i lang tid. Det som har holdt med gående, er at jeg har hatt verdens beste lagkamerater i den fantastiske klubben, Vålerenga. Vi har også norges beste supportere, som har hjulpet oss frem i medgang, men ikke minst i motgang, sier han i en pressemelding.

Follestad Johansen kom til Vålerenga fra Frisk Asker før 2012/2013-sesongen. Det ble 185 kamper for VIF.

Vålerenga starter forberedelsene til en ny sesong om ikke lenge. Og etter VM i Moskva i mai overtar Roy Johansen trenerjobben fra "Espen "Shampo" Knutsen, som skal over i en sportsdirektør-rolle i Vålerenga.

Takker klubben

Jobben med å bygge et nytt VIF-lag er i gang, og nå må også en ny back hentes inn.

— Etter fem bra år i Asker, var det tid for litt endringer. Fra første gang jeg satte beina mine på Jordal etter at signerte i 2012, har jeg følt meg velkommen, inkludert og ivaretatt. Jeg har møtt og blitt kjent med mange fantastiske mennesker. Alt fra supportere til materialforvaltere og helt opp i ledelsen i klubben, har de, stort sett, vært posistive. Har dere hatt noe å utsette på meg, har det helt sikkert vært god grunn til det, sier Follestad i pressemeldingen.

Vålerenga måtte ta tidlig sommerferie etter at Lørenskog sendte laget ut i semifinalen tidligere i vår.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: