MOLDE-VIKING 0-1

AKER STADION (rbnett.no): Viking gjestet Molde og Aker stadion søndag kveld.

Det endte med smil og tre poeng for tidligere Molde-sjef Kjell Jonevret. Etter kampslutt var svensken naturlig nok veldig fornøyd, men samtidig litt overrasket over hvor kraftig laget hans hadde dominert den første omgangen.

Kjell Jonevret (til venstre) og Viking ble det første laget til å beseire Molde på Aker Stadion i år. Her er han ved siden av Molde-sjefen selv, Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB SCANPIX, Svein Ove Ekornesvåg

— Jeg ble nesten litt overrasket over at vi fikk dominere så kraftig som vi gjorde den første halvtimen. Vi var klart bedre enn Molde og hadde 54 mot 46 i balleinnehav, i tillegg til mange flere avslutninger enn dem. Etter det ble vi litt for slurvete og gjorde unødvendige balltap og skapte farlige situasjoner for oss selv. Balltempoet ble også så som så ut over i kampen fra vår side, forklarer Viking-treneren. SLIK VAR KAMPEN: Fyldig referat kan du lese her.

Molde tok over

I andre omgang synes jeg det ble litt vel mye Molde. De spiller rundt oss, og er tidvis overlegne i banespillet, men likevel klarte de aldri å skape så veldig mye mot oss, synes jeg.

Vi klarte også å sette en ”stuck” i dem da vi tok våre muligheter på kontring, noe scoringen var et resultat av. Vi kunne og burde ha satt et par andre store sjanser vi hadde også. Jeg følte laget hadde grei kontroll, tross alt. Vi kom ikke hit for å spille 0-0, vi prøvde virkelig å gå for seieren, noe ikke mange lag tør her på Aker stadion. I første omgang viser vi det, men i andre omgang klarer vi det rett og slett ikke.

Da jeg så lagoppstillingen deres tenkte jeg umiddelbart at dette va et lag vi kunne slå. Det var et bra lag, men de manglet flere av sine viktigste spillere.

Solskjær etter nytt tap: - Vi dominerte kampen.

Med tre poeng på Aker stadion klatrer Viking forbi Molde på tabellen, og er oppe i 26 poeng. Det hadde ikke Jonevret turt å drømme om en gang, før seriestart.

— Vi flyter på en bra bølge nå, men det vil nok svinge etterhvert. Vi har to langtidsskader, og i dag har vi bare 17 spillere med. Kun fem på benken, og da sier det seg selv at prestasjonene vil svinge utover høsten. Man blir sårbare både for eventuelle skader og suspensjoner. Nå må vi bare nyte dette, og være fornøyde med at vi befinner oss der vi er. Det å vinne borte mot Molde gir oss i alle fall en solid selvtillit og tro på oss selv, sier en tydelig fornøyd Kjell Jonevret.

Den tidligere Molde-treneren har fortsatt en stor stjerne hos mange av supporterne på Aker Stadion, noe han setter stor pris på.

— Mange har kommet til meg og sagt at om Molde skal avgi poeng, så er det bra at det er mot Viking og meg. Det er selvfølgelig hyggelig å høre. Jeg har fortsatt mange venner her oppe, og supporterne ser ut til å fortsatt like meg. Det er alltid gøy å komme tilbake hit, avslutter han.