Med tre poeng opp til West Bromwich over streken, og fem poeng opp til lørdagens motstander Crystal Palace, trengte Cardiff virkelig en seier på hjemmebane lørdag. Isteden endte det med et stygt 0-3-tap, etter to mål av Jason Puncheon og ett av Marouane Chamakh for gjestene.

Dermed er sjansene til å berge plassen små for Cardiff. For med fem kamper igjen å spille har waliserne nå seks poeng opp til sikker plass. I tillegg er målforskjellene svakere enn hos lagene de må passere. Det betyr at Solskjær og co. trolig må vinne minst tre av de fem gjenstående kampene, i tillegg til at andre resultater må tippe deres vei.

Lørdag fikk de heller ikke hjelp av at West Bromwich tok tre poeng borte mot Norwich, slik at begge disse nå er seks poeng over Solskjærs mannskap.

For Cardiff fikk Mats Møller Dæhli starte for første gang i Premier League, etter at han sikret ett poeng med sin utligning borte mot West Bromwich sist helg. Han fikk spille 73 minutter, før han ble erstattet av Craig Bellamy. Magnus Wolff Eikrem var tilbake på benken, etter å ha vært utenfor troppen i et par kamper. Siste nordmann, Jo Inge Berget, var ikke blant de 18 i kamptroppen. For bortelaget kom Jonathan Parr inn et kvarter før slutt.

Sjansefattig

Første omgang var av det sjansefattige slaget. Cardiffs eneste virkelige mulighet kom halvveis ut i omgangen, da Fraizer Campbell vant en duell i feltet etter innlegg. Spissens heading var god, men ikke god nok til å overliste Palace-keeper Julian Speroni.

Like etter var bortelagets angriper Puncheon langt giftigere. Han fikk merkelig mye tid og rom inne i feltet da han mottok ballen fra høyrekanten. Med et lavt skudd lurte han ballen forbi en skog av motstanderbein, samtidig som keeper David Marshall var satt ut av spill.

Crystal Palace fortsatte å forsvare seg klokt og nøye, og slapp Solskjærs mannskap til få muligheter. Heller ikke Dæhli klarte å være den skapende kraften man kunne håpet på. Men ti minutter etter pause borte supporterne på straffe da det norske stortalentet gikk i bakken inne i feltet. Han ble hardt presset av Kagisho Dikgacoi, men dommer Phil Down mente det var innenfor hva som er lov i fotball.

Utklasset

Crystal Palace kan juble for kampens andre mål. Foto: Digitalsport

Etter 70 minutter satte Crystal Palace en ny spiker i kista for Solskjærs overlevelseshåp. Keeper Marshall reddet den første headingen etter et frispark. Men returen havnet i beina på innbytter Marouane Chamakh, som upresset kunne snuble inn dagens andre mål for gjestene fra London. Dermed måtte Cardiff minst ha to mål på slutten. Til tross for et stort ballinnehav, klarte de heller ikke da å produsere de nødvendige sjansene.Iisteden var det gjestene som scoret en gang til like før slutt. Puncheon fikk ballen utenfor straffefeltet, avanserte et par meter, før han skrudde ballen elegant opp i krysset. En herlig scoring, og gjestene kunne juble for en fortjent seier. Crystal Palace var langt fra sprudlende, men spilte taktisk klokt, og tok med seg tre veltfortjente og velsmakende poeng hjem fra Cardiff.

Nå gjenstår fem kamper for Cardiff og Solskjær. Først ut er Southampton borte, før Stoke kommer på besøk til Wales. Deretter venter to turer til Nord-England, da med Sunderland og Newcastle som motstandere. I siste serierunde kommer gulljagende Chelsea på besøk. Skal man håpe på å berge plassen, bør det bli poeng allerede på turen til Englands sørkyst i neste kamp.

FAKTA

Aston Villa – Fulham 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Kieran Richardson (61), 1-1 Grant Holt (70), 1-2 Hugo Rodallega (86).

33.532 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, John Arne Riise spilte 7 minutter som innbytter.

Cardiff – Crystal Palace 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Jason Puncheon (31), 0-2 Joe ledley (71), 0-3 Puncheon (88).

27.687 tilskuere.

Mats Møller Dæhli spilte 72 minutter for Cardiff, Magnus Wolff Eikrem var ubenyttet reserve. Jonathan Parr spilte 11 minutter som innbytter for Crystal Palace.

Hull – Swansea 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 George Boyd (39).

22.744 tilskuere.

Manchester C. – Southampton 4-1 (3-1)

Mål: 1-0 Yaya Toure (str. 3), 1-1 Rickie Lambert (str. 37), 2-1 Samir Nasri (45), 3-1 Edin Dzeko (45), 4-1 Stevan Jovetic (81).

47.009 tilskuere.

Newcastle – Manchester U. 0-4 (0-1)

Mål: 0-1 Juan mata (39), 0-2 Mata (50), 0-3 Javier Hernandez (64), 0-4 Adnan Januzaj (90).