Fyllingsdalen — Haugesund 4-1

Jubelbrølet fra publikummet på Varden var ikke å ta feil av. Etter 23 minutters spill tok vertene føringen over Tippeligamotstander Haugesund, på Varden Amfi.

Scoringen ble signert av Geir André Herrem. Et pent skudd fra 16-meters hold som ble plassert i høyre hjørne.

Målet kom etter at gjestene for det meste hadde hatt ballen, uten å dominere eller komme til noen store sjanser. Etter scoringen var kampen helt åpen, og Herrem var nære på å øke ledelsen med nok et farlig skudd.

Fikk stå umarkert

Dessverre for Fyllingsdalen sin del, ble de om mulig litt for offensive mot slutten av 1. omgangen, og Simon Diedhiou fikk lov til å stå nærmest umarkert og prikke inn 1-1 da det gjenstod seks minutter av omgangen.

Rett før dommeren blåste av til pause, fikk vertene nok en mulighet med opprulling på høyre side, men denne gangen ble målscoreren presset til å skyte over.

1-1 var et greit resultat å gå til pause med for begge lag, selv om det var Fyllingsdalen som sto bak de største sjansene, med Herrem og Kristoffer Bidne som de store profilene på topp for vertene.

Utvist Kramaric

2. omgangen startet på best tenkelig måte for hjemmelaget. Med tydelig selvtillit entret de banen og gikk offensivt ut. En vellykket taktikk, viste det seg. Knapt ti minutter ut i omgangen ble nemlig Kristoffer Bidne revet overende av Mirko Kramaric, etter en fin opprulling på høyre siden. Bidne fikk servert ballen på sølvfat av Herrem på fem meter, men ble revet ned med et livtak av Kramaric. Dommer Kai Erik Steen var i sin fulle rett til å ta frem det røde kortet og pekte korrekt på straffemerket.

Herrem gjorde ingen feil og plasserte ballen trygt i hjørnet. Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen var sjanseløs.

Herrems tredje

Etter straffescoringen slet gjestene med å holde følge med et hjemmelag som var stinne av selvtillit. Mens Fyllingsdalen fant frem finspillet, løp Haugesundspillerne fra skanse til skanse og hadde tydelig problemer med å få laget til å henge sammen.

I det 71. minutt var cupbomben et faktum på Varden, da Johan Stormyr spilte gjennom to-målscorer Herrem, som avsluttet et vakkert angrep med å plassere ballen i det lengste hjørnet.

Men spikeren i den berømte kisten, var det ikke. For fem minutter før slutt, klinket Tobias Hjeltne inn 4-1 og sendte Haugesund ut av cupen med rundens peneste scoring.

Kampfakta

Fyllingsdalen - FK Haugesund

Varden Amfi, Bergen

Dommer: Kai Erik Steen, IL Gneist

Tilskuere: 648

1-0 Geir André Herrem (23.) 1-1 Simon Diedhiou (39.), 2-1 Herrem (53.), 3-1 Herrem (70.), 4-1 Tobias Hjeltne (85.)

Gult kort: Jacob Nilsen, Fyllingsdalen

Rødt kort: Mirko Kramaric, Haugesund

Fyllingsdalen (4-4-2):

Stefan Hagerup – Anders Hella, Denis Ljubovic, Joacob Glesnes, Kim Ellingsen – Simon Smidt (Tobias Heltne fra 67.), Mads Sande, Jacob Nilsen, Magne Nilsen (Johan Stormyr fra 58.) - Ger André Herrem (Eirik Kampenes fra 77.), Kristoffer Bidne