OSLO TINGRETT (Aftenposten): Torsdag forklarte Saif Haydar seg for Oslo tingrett. Han er den tredje av fem tiltalte spillere som har forklart seg. I tillegg er to bakmenn tiltalt i saken.

Under utspørringen fra aktor Asbjørg Lykkjen fortalte Haydar at han ikke hadde noen planer om å bli med på turen til Uddevalla 19. juni. Det er på denne turen påtalemyndigheten påstår at det ble inngått en avtale om å fikse kampene Østsiden-Follo og Frigg-Asker.

Tiltalte Drin Shala, Formose Pape Mendy og Alban Shipshani var også med på turen.

Følte seg ikke helt velkommen

  • Jeg følte kanskje at jeg ikke var helt velkommen på den turen. Jeg kjente bare Mendy, ikke Drin (Shala) og Alban (Shipshani), forklarte Haydar.

Medaktor Christian Stenberg leste opp fra Haydars avhør. Der forklarte den tiltalte at han følte at Shala og Shipshani var imot at han var med. I retten modererte han seg:

  • Det handlet mer om at jeg satt i en bil med personer jeg ikke kjente så godt, sa han torsdag.

Haydar presiserte at Shala og Shipshani ikke verbalt viste misnøye med hans deltakelse på turen.

Tilfeldig at Haydar ble med

Foranledningen til Sverige-turen var i følge Haydars forklaring også av det tilfeldige slaget. Etter trening i Ski dro han og et par andre spillere tilbake til Oslo, hvor de bodde. Sverige-turen ble ikke nevnt på togturen, men da de kom frem til Oslo ville Mendy låne penger til å kjøpe snus i Sverige.

  • Han pleier alltid å få låne litt penger eller å bruke telefonen min. Vi er kompiser, ikke sant, sa Haydar i tingretten.

Diskusjonen gikk frem og tilbake, men Haydar ble til slutt med. Det utslagsgivende ble at han kunne kjøpe billig halal-kjøtt på den andre siden av grensen. Det ble aldri diskutert at Haydar skulle låne bort penger uten å være med.

Høyt lydnivå i restauranten

På restauranten i Uddevalla fokuserte Haydar og Mendy på fotballkampen som ble vist i restauranten: EM-oppgjøret mellom Sverige og Frankrike. Han presiserte at han aldri har sett den ene bakmannen. Shala forklarte onsdag at bakmannen fra Sverige var til stede.

  • Basert på lydnivået i restauranten, var det mulig å høre det som var av samtaler, spurte hans forsvarer Pål Eriksrud.

  • Nei. Først og fremst hørte jeg ikke noe fordi de pratet svensk og albansk. Jeg ville heller se kampen, forklarte Haydar, som er av irakisk opprinnelse.

Fredag er det Alban Shipshani som skal forklare seg i Oslo tingrett. De tre spillerne som har forklart seg til nå spilte alle for Follo. Shipshani er den første Asker-spilleren som skal forklare seg i rettssaken. Han har tidligere spilt for Follo og startet cupfinalen i 2010. ## Vi følger rettssaken direkte: