RIO DE JANEIRO: Da Norges spilte 25-25 mot Frankrike i generalprøve til OL, fikk verken tilskuere eller media være til stede.

— Frankrike var arrangør av kampen, og de ønsket ikke at den skulle være åpen. Noe vi heller ikke hadde noe imot. To dager før OL starter prøver man på ting som man ikke trenger å vise fram. Dette er helt vanlig praksis, de aller fleste spiller lukkede kamper nå, sier Halvor Lea, presseansvarlig for de norske håndballjentene.

— Nyttig for oss også

- Så dere støtter den franske strategien?

— Ja, det er nyttig for oss også. Vi kunne vurdert å ha litt av kampen åpen, men man blir enige til slutt, og da lukket vi, sier han.

Kampen mot Frankrike, som også er en av medaljekandidatene, endte 25-25 etter 3x20 minutters spill.

Travel landslagssjef

Etter kampen kom landslagssjef Thorir Hergeirsson ut, og ga klar beskjed til det norske pressekorpset om at han kun hadde to minutter til å svare på spørsmål – i plenum.

— Alle får kjørt gjennom. Vi har noen gode perioder, andre litt down. Vi bytter den del, og det gjør at det svinger, sier Hergeirsson.

På spørsmål om de viktigste svarene han fikk, svarer han som følger:

— Vi gikk opp et har hakk i internasjonal hånballintensitet, både i duell- og samspill, noe som er utrolig viktig. Det er umulig å få til uten å møte slike lag. Det klarer vi ikke å få til i spill seks mot seks på trening, sier Hergeirsson.

Lunde: - Helt ok

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø delte på spilletiden.— Vi leverte en helt ok kamp. Det gikk litt opp og ned. Vi begynte veldig bra med god intensitet, sier Kristiansand-jenta.

- Hvordan er din egen følelse?

— Helt ok. Jeg hadde noen gode redninger, og andre skudd jeg gjerne skulle tatt, sier Lunde.

Heidi Løke var godt fornøyd, og gleder seg til OL-åpningen mot Brasil lørdag klokka 14.30 norsk tid.

— Jeg synes vi gjør veldig mye bra. Særlig i forsvar var det en del hakk opp med stor aggressivitet. Nå gleder jeg meg til at vi endelig kan komme i gang med kampene, sier Løke.