Fawaz Al Hasawi (til høyre) har ambisjoner om å få Nottingham Forest opp igjen i Premier League - med hjelp fra Kuwaits regjering. Fawaz Al Hasawi (til høyre) har ambisjoner om å få Nottingham Forest opp igjen i Premier League - med hjelp fra Kuwaits regjering.

Kuwaits regjering vil pumpe inn milliarder i engelsk klubb

Kravet er at stadion skal hete Kuwait City Ground.

Nottingham Forest vant Serievinnercupen (det som i dag kalles Champions League) i 1979 og 1980 under managerlegenden Brian Clough.

Det som en gang var Europas beste klubb har siden 1999 spilt utenfor Premier League. Det har klubbens eier og formann Fawaz Al Hasawi tenkt å gjøre noe med. Kuwaiteren har tjent seg søkkrik på salg av kjøleskap og air condition-anlegg og har spyttet inn store summer i Forest siden overtakelsen i 2012. ## Et nytt Manchester City

Al Hasawi ønsker å få med seg regjeringen i Kuwait og skape et nytt Manchester City ut av Forest. Daily Mail kunne for noen dager siden berette at Forest er i ferd med å inngå en mega-avtale med Kuwait. Den innebærer at stadionnavnet endres fra City Ground til Kuwait City Ground (KCG Stadium). Kuwait-logoen vil også pryde Forest-draktene.

City Ground, hjemmebanen til Nottingham Forest, kan få navnet Kuwait City Ground hvis eieren får det som han vil. Foto: Digitalsport

At styrtrike arabere overtar engelske klubber er ikke noe nytt. I Nottingham er meningene delte; noen mener at sjelen forsvinner, mens andre påpeker at stadionet fortsatt vil bli kalt for City Ground av fansen, og at klubben ikke kan takke nei til de enorme summene.En kuwaitisk journalist sa til BBC Nottingham mandag at en avtale er nært forestående, og ifølge ham kan avtalen være verdt vanvittige 500 millioner pund over en tiårsperiode. Det tilsvarer rundt 5 milliarder norske kroner – en halv milliard kroner per år.

Nottingham Forest har spilt på City Ground i 116 år. Stadion har kapasitet til drøyt 30.000 tilskuere. Forest ble nummer 11 i Championship forrige sesong, og målsettingen denne sesongen er opprykk til Premier League under den nyansatte manageren Stuart Pearce.

Prestisjetungt

Forest har så langt ikke ønsket å kommentere opplysningene. Ifølge lokalavisen Nottingham Post kan det komme i stand en avtale med Kuwaits regjering, men ikke så lukrativ som andre har hevdet.

Avisen påpeker at Etihad Airways «kun» betalte 400 millioner pund over en tiårsperiode for å sponse Manchester Citys stadion. Arsenals opprinnelige stadionavtale med Emirates, som først ble inngått i 2004, skal ha vært verdt rundt 1 milliard kroner over en periode på 15 år. Avtalen ble reforhandlet og styrket i 2012. Med andre ord vil en avtale på 500 millioner pund være astronomisk, og det kan være trøblete med hensyn til UEFAs økonomiske fair play-regler. Et stadionsponsorat vil regnes som inntekt, men summen kan bli regnet som kunstig høy i forhold til normal markedsverdi.

Hva er det som gjør at Kuwaits regjering i det hele tatt vurderer å pumpe inn så mange penger i en engelsk fotballklubb?

For det første har de pengene tilgjengelig. For det andre er det knyttet enorm prestisje rundt det å være tilknyttet en engelsk klubb, ikke minst i Premier League, dit Forest satser på å komme. For det tredje har Forest en stolt historie.

– Historien vil ikke bli endret som følge av et navnebytte på stadion, men fremtiden kan bli endret, skriver fotballjournalist Paul Taylor i Nottingham Post.