Piotr Leciejewski er inne i en meget god periode i Brann-målet. Foto: NTB Scanpix

RANHEIM (bt.no): Piotr Leciejewski var tilbake i målet mot etter å ha sett storseieren mot Fredrikstad fra tribunen. Slike avbrekk har det vært mange av for den skadeplagede polakken denne sesongen. Men når han har spilt har han fremstått som en av lagets desidert viktigste spillere. Det var han også mot Ranheim.Hjemmelaget skapte ikke mange store sjanser, men på de få dem hadde var Leciejewski briljant. Ved to anledninger var han ute og gjorde seg stor i en-mot-en, og var en helt avgjørende faktor til at Brann fikk med seg ett poeng hjem til Bergen.

— Jeg er fornøyd med min egen prestasjon. Det er jeg alltid når vi holder nullen, sier Leciejewski.

Roser laget

Og det har han gjort en del ganger etter at han returnerte fra skaden sin i juli. På de åtte kampene han har spilt siden avbrekket, har han nemlig holdt nullen i fem av dem. I tillegg har han kun sluppet inn fire mål.

Selv vil ikke polakken si så mye om sin egen form.

— Det er mer et spørsmål til deg, for du ser meg spille hver uke. Det er vanskelig for meg å vurdere, sier han, før han gir mye av æren for den gode statistikken til laget.

- Selvsagt har jeg spilt bra, men det har laget også. Alt fungerer veldig bra, så det er lettere for meg å hjelpe dem, sier 30-åringen.

Han merker stor forskjell på forsvaret han har foran seg i år sammenlignet med i fjor.

— Selvtilliten vår vokser når vi ikke slipper inn mål. Det gjør alt mye lettere. I fjor slapp vi inn altfor mange. Nå er vi mye bedre sammen. Vi er "back to business".

— Hvert poeng er viktig

Selv var han sånn passe fornøyd med det ene poenget laget fikk med seg hjem fra Trøndelag.

— Jeg er ikke fornøyd, men om man ikke vinne, så er det greit med ett poeng, forklarer Leciejewski, og utdyper:

— Det var en vanskelig kamp mot en god motstander, så vi må ta de poengene vi kan få. Akkurat nå er hvert eneste poeng viktig.

Trener Lars Arne Nilsen konkluderte med det samme etter kampen. Det var egentlig konsensus i hele Brann-laget. Ett poeng var "helt greit" på en halvgod dag.

Men det ene poenget kunne fort ha vært null uten sisteskansen.

— Piotr var helt avgjørende for oss ved flere anledninger. Samtidig hadde vi et par store sjanser vi kunne avgjort på, sier Nilsen.

Savner rytme

Leciejewski, som kun har spilt ni kamper denne sesongen, håper nå på å unngå flere avbrekk. Han mener nemlig fortsatt at han har litt å gå på.

— Jeg trenger å finne rytmen, for det har vært mye ut og inn denne sesongen. Plutselig har jeg ingenting å gjøre, men det må jeg bare akseptere, sier Leciejewski, som synes det er langt verre å se kamper fra tribunen enn å spille dem selv.

— Det er vanskelig. Jeg er mye mer nervøs når jeg er på sidelinjen, og jeg føler meg til liten nytte, sier han.