Før basketsesongen som ble avsluttet for noen dager siden, ansatte Gimle serberen Ninoslav Minic som trener for både herre— og damelaget i klubben.

Etter noen måneder ble Minic i fjor høst sparket.

Som BT tidligere har skrevet, mener Minic seg usaklig avskjediget. Han har saksøkt klubben, og etter flere måneders stillstand i saken, er det i dag planleggingsmøte, der partene skal avklare veien videre. Hvis partene ikke kommer til noen form for enighet, ender det med hovedforhandling i retten.

- Ikke grunnlag

- Gimles saksbehandling er for røff, og ut fra loven mener vi det ikke var grunnlag for avskjed, sier advokat Einar Langseth, som representerer Ninoslav Minic.

- Gimle mener avskjeden av treneren er velbegrunnet. Og at situasjonen som oppsto tilsa en umiddelbar avslutning av ansettelsesforholdet, sier Gimles advokat Per M. Kristiansen.

I Gimles tilsvar til stevningen fra Minic, forklarer klubben hvorfor de mener avskjeden var berettiget. Den groveste beskyldningen som rettes mot Minic, er at treneren personlig skal ha mottatt en andel av lønnen til to serbiske kvinnespillere han hentet til klubben.

Dette er Minic helt avvisende til. Han er forberedt på å ta saken så langt som nødvendig for å vinne frem, og tror det fort kan ende med hovedforhandling i Bergen tingrett.

Håper på forlik

- Det er veldig kostbart for meg, bare billettene til Norge er dyre. Men jeg tror ikke det går å komme til enighet med Gimle, derfor tror jeg dette er den eneste muligheten jeg har, sier han.

Gimle-advokat Kristiansen svarer slik på om klubben helst ser at saken ender med forlik:

- Vi er åpne for alle løsninger, sier han, og avviser å uttale seg mer før planleggingsmøtet er overstått.

- Vi mener dette må løses i en domstol, og håper at saken kommer opp i tingretten, sier Minic-advokat Einar Langseth.