New York Rangers – Florida Panthers 2-3 etter overtid og straffeslag

NEW YORK: Lenge så det ut som om Mats Zuccarello skulle forbli arkitekten bak vinnermålet i Madison Square Garden søndag kveld. Tidlig i tredje periode sendte 29-åringen fra Hasle i Oslo inn en puck foran mål. Der sto rekkekamerat svensk-iranske Mika Zinbanejad. Pucken traff skøyta og gikk i mål. Dommerne tenkte seg lenge om før de godkjente målet.

Rangers hadde gått opp i ledelsen 2-1, de hadde sjansene og de hadde spill godt nok til å avgjøre hele kampen.

Slik skulle det ikke gå. Senere i perioden klarte Florida Panthers, anført av en svært opplagt 44-åring Jaromir Jagr, å utligne til 2-2. — Det var litt surt ikke å vinne denne kampen. Vi hadde både spill og sjanser til å klare det. Men samtidig kan du si at vi tidligere i sesongen har vunnet kamper som vi ikke skulle ha vunnet. Det hele jevner seg ut over en sesong, sa Zuccarello til de norske mediene som hadde møtt opp i Rangers-garderoben under Madison Square Garden.

Det ble ingen flere mål i ordinær tid. Dermed gikk kampen til fem minutters forlegning hvor begge lag spiller bare med tre utespillere på isen. Heller ikke her ble det avgjørelse. Dermed straffeslag.

Først ut var vår mann fra Oslo. Mats Zuccarello bruker å være sikker i slike situasjoner, men denne gangen gikk det ikke veien.

Han feilet. Rangers klarte ikke å score på sitt andre straffeslag heller og da Henrik Lindqvist i Rangers-målet ikke klarte å stoppe den andre Panthers-straffen var det hele over. Rangers fikk bare med seg ett poeng.

Men det var mer enn straffebommen som gjorde kvelden til litt av en berg— og dalbane-opplevelse for Rangers eneste nordmann.

Foran denne sesongen ble svenske Mika Zinbanejed hentet til New York Rangers fra Ottawa Senators. Det har aldri vært noen tvil om talentet til mannen med iransk far og finsk mor oppvokst i Stockholm. 23-åringen spiller sammen med Mats Zuccarello i førsterekke til Rangers.

De har tydelig fått ting til å fungere sammen slik det gjorde da han og Zucca sørget for 2-1 ledelse.

Men i forlegningen gikk det skikkelig galt for svensken. Han fikk et svært ublidt møte med vantet og så ut til å ha pådratt seg en alvorlig kneskade.

— Det var virkelig synd. Vi har nå fått spilt oss skikkelig sammen og kjemien mellom oss begynner å fungere bra. Dersom det er en alvorlig skade er det ikke bra for oss. Han er en av våre aller beste spillere, sa en beskjeden Zuccarello etter kampen.

Han nevnte ikke at han selv var mannen bak mange av de store sjansene som Rangers klarte å produsere i den første halvdelen av kampen.

Etter denne kampen er New York Rangers det nest beste laget i Eastern Conference og det tredje beste laget i serien. Laget har scoret flest mål og har den klart beste målforskjellen.

Rette etter kampslutt bar det rett i bussen for Rangers-spillerne. Natt til tirsdag spiller de bortekap mot Pittsburgh Penguins.

Det er liten tid for hvile når det er sesong.