Bergens fotballstolthet holdt på å gå på en kjempeblemme i mandagens bortemøte med Jerv, men reddet inn ett poeng etter to mål i 2. omgang.

I seriekampen før ble det 0-3-tap mot Hødd. Etter fire serierunder ligger Brann midt på tabellen etter én seier, to uavgjorte og ett tap. Det gir Brann fem poeng — fem mindre enn bydelslaget Åsane som topper Obos-ligaen.

Vi har stilt de tre ekspertene to spørsmål:

  • 1: Hva tenker du om Branns sesongåpning?

  • 2: Tror du Rikard Norling blir værende i jobben og hvorfor?

Morten Pedersen, Dagbladet:

foto
Morten Pedersen. Foto: Digitalsport

1: Skrekkelig. Alt ser ut til å være feil med Brann. De har spilt uavgjort mot et Fredrikstad-lag som ikke har vunnet til nå, så slo de Strømmen, så ble det 0-3 mot Hødd og så holder de på å tape mot nyopprykkede Jerv! Jeg hadde tippet før sesongen at Brann ville stått med 10 poeng etter fire kamper. Nå har de fem. Det er skammelig at Åsane har dobbelt så mange poeng som Brann.2: Jeg sier ikke at Norling er en dårlig trener, men han passer tydeligvis ikke i Brann. Han overlevde etter forrige sesong, oppsiktsvekkende nok. Ligger ikke Brann i topp to etter halvspilt serie, ryker nok Norling. Spør du meg om Brann rykker opp så er svaret mitt: Ja, det tror jeg. Og det håper jeg. Men Brann må være i opprykksposisjon til sommeren, ellers ryker nok Norling.

Knut Espen Svegaarden, VG:

foto
Knut Espen Svegaarden. Foto: Digitalsport

1: Sesongåpningen har vært middels. Som forventet. Når du presterer så dårlig i forsesongen som det jeg så av Brann på La Manga, så er det logisk at du drar det med deg inn i sesongen. Jeg tror faktisk det unødvendige poengtapet i Fredrikstad er viktig her. Brann burde vunnet, men Rikard Norling tok ikke grep og Fredrik Haugen ble utvist. To poeng tapt der. Psykisk tror jeg Brann fortsatt sliter med fjoråret. Det trengs noen gode opplevelser.2: Jeg tror det kommer an på mai. Hvis Brann blir hengende etter når vi nærmer oss juni så tror jeg Norling får sparken. Ser man fremgang og Brann ligger nær toppen, så fortsetter han. Brann har uansett ikke råd til å være i Obos-ligaen mer enn et år. Hvis sjansen til opprykk er bedre uten Norling i juni så tror jeg det blir valget.

Jesper Mathisen, TV 2:

foto
Jesper Mathisen. Foto: Digitalsport

1: Åpningen har vært litt som forventet. Brann har mange tekniske spillere, og de lider under dårlige bortebaner. Saken er at Brann må vinne nesten alle hjemmekampene sine. Borte venter dårligere spilleforhold, og for de andre lagene er kampene mot Brann som en cupfinale. Jeg var selv i divisjonen med Start for noen år siden, og det er ikke lett å rykke opp. På bortebane vinner man gjerne med ett mål etter en sen scoring. De som trodde at Brann skulle stå med 12 enkle poeng etter fire kamper tok skammelig feil.2: Brann har valgt å gå videre med Norling, og da må de gi ham tid. Det blir feil å prate om Norling-sparking nå. Brann har hentet Robert Hauge fra Start, og han vil utfylle Norling på en god måte. Dessuten har Brann hentet Acosta og Nouri, og spesielt Acosta er et scoop. Han var en av Tippeligaens tre beste stoppere.