Allerede den 22. juni skrev Sunnmørsposten at Aalesund ønsket å hente Aursnes. Nå har Sunnmørsposten fått bekreftet at AaFK allerede har lagt inn et bud — og at det har blitt avslått. Så sent som i dag skal Aalesund ha sendt avgårde et nytt bud.

— Jeg har ingen kommentar til dette, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.

Overfor Sunnmørsposten bekrefter imidlertid Fredrik Aursnes at han er blitt informert om at Aalesund skal ha lagt inn et bud i dag.

— Det stemmer vel for så vidt det, innrømmer 19-åringen.

Hødds daglige leder Andre Nevstad har ikke besvart Sunnmørspostens henvendelser tirsdag.

For Aursnes er det uansett ikke noe nytt at det er interesse rundt ham. Klubber som Viking, Molde og Rosenborg har hatt midtbanespilleren på radaren i lang tid. Eller som Brann-trener Lars Arne Nilsen sier det:

— Alle klubber i Norge har lyst på Fredrik Aursnes.

Lite lysten på å selge

Slik Sunnmørsposten forstår det er imidlertid Hødd svært lite lysten på å selge Aursnes - som har kontrakt ut 2017 - på det nåværende tidspunkt. Først og fremst fordi Hødd ønsker å kjempe om et opprykk i år.

En annen ting som taler imot et salg nå, er at Hødd bare vil ha krav på 70 prosent av overgangssummen. Sunnmørsposten får opplyst at Hødd har en avtale med Aursnes gamleklubb Hareid om at 30 prosent av en overgangssum skal tilfalle moderklubben.

Selv har ikke Fredrik Aursnes lagt skjul på at han nå synes det er på tide å ta steget opp til Tippeligaen. Likevel har han sine tvil om at det skjer med det aller første.

— Jeg er komfortabel med å bli i Hødd ut sesongen. Vi har en fin dialog, og hadde et møte seinest i går, sier Aursnes.

- Har du fått noe signal på om Hødd vil godta Aalesunds siste bud?

— Nei, men jeg er ganske innstilt på å bli i Hødd ut sesongen. Det er det jeg forholder meg til, sier han.

- Det sies at du skal ha en muntlig avtale om at du skal få gå dersom større klubber dukker opp?

— Da jeg forlenget kontrakten min, ble vi enige om at vi skulle diskutere det dersom større klubber kom på banen. Hødd har sagt at de ikke skal stoppe meg å dra noen plass. Samtidig forstår jeg at Hødd ikke vil svekke stallen nå når de kjemper om opprykk. De vil jo selvfølgelig styrke den i stedet, sier Aursnes.